İdeal topolojik uzaylarda sürekliliğin dağılımı
A study on decompositions of contiunity in ideal topological spaces
  1. Tez No: 199735
  2. Yazar: RESUL ÖZCAN
  3. Danışmanlar: PROF.DR. EŞREF HATIR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: D (c, δ β ) -küme, β ) -küme, DI (c, δ − β − I − açık küme, δ − β − açık küme, D(c, δ β ) -set, D (c, β ) -set, DI (c, δ − β − I − open set, δ − β − open set
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 35
Özet
ÖZETBu çalışma üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, tez için gerekli olantemel kavramları verip, ideal topolojik uzaylarda literatürde elde edilen bazı kümekavramlarını inceleyip, yorumladık.D I (c , δ β ) - küme δ − β − I − açık küme olarakkinci bölümde,adlandırdığımız iki yeni küme tanımladık ve daha önce elde edilen küme çeşitleriylekarşılaştırıp, yorumladık. Ayrıca topolojik uzayda verilen D (c, β ) -küme veideal topolojik uzayda DI (c, β ) -küme DI (c, δ β ) -kümelerinD (c, δ β ) -kümelerlekarşılaştırması yapılmıştır. Bu karşılaştırma ile ilgili bir çizelge oluşturulmuştur.Üçüncü bölümde ise DI(c, δ β )-küme ve δ − β − I − açık kümekavramlarından yararlanarak sürekliliğin yeni bir dağılımını elde ettik.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTThis study consists of three sections. In the first section, we have given thebasic concepts required for the thesis, investigated and interpreted some setdefinitions in the ideal topological spaces at the literature.In the second section; we have introduced two new set definitions as we havecalled D I (c, δ β ) -set and δ - β - I -open-set, and we have compared these two setswith the sets defined before and interpreted them. Additionally, we have comparedD (c, β ) -sets and D (c, δ β ) -sets given in topological spaces; and DI (c, β ) -sets andDI (c, δ β ) -sets in ideal topological spaces. We have formed a diagram using thesecomparisons.In the third section; we have formed a new decomposition of continuity usingDI(c, δ β )-set ve δ - β - I -open-set concepts..