İkinci derece akışkan ile power-law akışkanını birleştiren yeni bir non-newtonyen akışkan için çözümler
Solutions for a new non-newtonian model combining power-law and second grade fluids
- Tez No: 200145
- Danışmanlar: PROF.DR. MEHMET PAKDEMİRLİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Makine Mühendisliği, Matematik, Mechanical Engineering, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Genelleştirilmiş İkinci Derece Akışkan, Sınır Tabakası, Gerdirilmiş Plaka, Benzerlik Dönüşümleri, Generalized Second Grade Fluid, Boundary Layers, Stretching Sheet, SimilarityTransformation
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Celal Bayar Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 76
Özet
Genelleştirilmiş ikinci derece bir Newtonyen olmayan akışkan modeli ele alındı. Model, elastiketkilerden başka incelen veya kabaran akışkan davranışlarını sergileyen power-law ve ikinci dereceakışkanların birleşimidir. Hareket denklemleri iki boyutlu sıkıştırılamaz akışlar için çıkarılmıştır.Sınır tabakası denklemleri hareket denklemlerinden elde edilmiştir. Özel bir tip ölçeklemedönüşümü ile sınır tabakası denklemleri gerdirilmiş plaka problemi için adi diferansiyel denklemformuna dönüştürülmüştür. Adi diferansiyel denklemler nümerik olarak integre edilmiş, kabaran veincelen akışkanlara karşılık gelen durumlar ikinci derece akışkanlar ile ayrı ayrı karşılaştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
A generalized second grade non-Newtonian fluid model is considered. The model is a combinationof power-law and second grade fluids in which the fluid may exhibit normal stresses, shear thinningor shear thickening behaviors. The equations of motion are derived for two dimensionalincompressible flows. The boundary layer equations are derived from the equations. Using a specialtype of scaling transformation, the boundary layer equations are transformed to ordinary differentialequations for the stretching sheet problem. The ordinary differential equations are numericallyintegrated. Shear thickening and shear thinning cases are separately contrasted with the usualsecond grade fluid solutions.