Gökkuşağı alabalıklarında (Oncorhynchus mykiss, Walbaum 1792) farklı çinko kaynaklarının büyüme, sindirim ve doku çinko düzeyleri üzerine etkileri
Effects of different zinc sources on the growth, digestibilty and some tissue zinc levels in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss, Walbaum 1792)
- Tez No: 200175
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. NURİ ÇAKMAK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
- Anahtar Kelimeler: Zinc sulphade, Zinc oxide, Zinc picolinate, Rainbow trout
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Fırat Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Yetiştiriciliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 40
Özet
ÖZETYÜKSEK L SANS TEZGÖKKUŞAĞI ALABALIKLARINDA (Oncorhynchus mykiss, Walbaum 1792) FARKLIÇ NKO KAYNAKLARININ BÜYÜME, S ND R M VE DOKU Ç NKO DÜZEYLERÜZER NE ETK LERHande GÜNDOĞDUFırat ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüSu Ürünleri Yetiştiriciliği Anabilim Dalı2007, Sayfa: 30Bu araştırmada, farklı çinko formları olan çinko sülfat (ZnSO4·7H2O), çinko oksit(ZnO) ve çinko pikolinatın (ZnPik) pratik alabalık rasyonlarının mineral karmalarıda kullanımısonucunda gökkuşağı alabalığı büyüme parametreleri, sindirim ve bazı dokulardaki birikimdüzeylerine bakıldı. Farklı çinko formlarının rasyona katkısı 30 mg/kg olarak ayarlandı.Deneyde toplam 360 adet balık kullanıldı ve araştırma 4 ay sürdü.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTMaster ThesisEFFECTS OF DIFFERENT ZINC SOURCES ON THE GROWTH, DIGESTIBILTY ANDSOME TISSUE ZINC LEVELS IN RAINBOW TROUT (Oncorhynchus mykiss, Walbaum1792)Hande GÜNDOĞDUFırat UniversityGraduate Scholl of Natural and Applied SciencesDepertment of Aquaculture2007, Page: 30In this study the effects of different zinc sources that used in the practical trout dietssuch as zinc sulphade (ZnSO4·7H2O), zinc oxide (ZnO) and zinc picolinate (ZnPic) on thegrowth, digestibility and accumulation in the some tissues in rainbow trout were investigated.The supplementation of zinc sources to the diets were 30 mg zinc / kg feed level. Total 360 fishwere used and experiment lasted at the end of the 4 months. At the end of study growthparameters (final fish weight, spesific growth rate, feed conversion ratio) and proteindigestibility were not effected by the zinc sources (p>0,05).There was significant difference between test groups in zinc contents of muscle, bone,liver and caudal fin were 42,09±0,4, 79,81±0,5, 60,30±0,5, 41,27±0,1; 38,5±0,2, 66,38±0,3,55,68±0,1, 30,28±0,2; 45,9±0,6, 91,04±0,3, 65,72±0,4, 50,45±0,1 µg/g respectively (p>0,05).