Farklı yemleme oranları ile beslemenin yavru gökkuşağı alabalıklarında (oncorhynchus mykiss walbaum, 1792) büyümeye ve yem değerlendirme oranı üzerine etkisi
  1. Tez No: 47755
  2. Yazar: KEMAL SAMİ ÇAMUR
  3. Danışmanlar: PROF.DR. SELÇUK SEÇER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792, juvenile, growth performance, feed conversion ratio
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 30
Özet
I ÖZET Yüksek Lisans Tezi FARKLI YEMLEME ORANLARI İLE BESLEMENİN YAVRU GÖKKUŞA?I ALABALIKLARINDA {Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) BÜYÜMEYE VE YEM DE?ERLENDİRME ORANI ÜZERİNE ETKİSİ Kemal Sami ÇAMUR Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Selçuk SEÇER 1996, Sayfa: 30 Jüri : Prof. Dr. Selçuk SEÇER : Prof. Dr. Şevket BÜYÜKHATİPO?LU : Prof. Dr. Gülten KOKSAL Bu çalışmada, ortalama 1.71 + 0.031 g'lık gökkuşağı alabalıklarının (O. mykiss Walbaum, 1792) canlı ağırlıklarının % 2.3, % 2.7 ve % 3.1 'i oranlarında ve doyuncaya kadar 60 gün elle yemlemenin, büyüme ve yem değerlendirme üzerine etkileri araştırılmıştır. Yavru alabalıklar için en iyi büyüme oranı günlük olarak canlı ağırlıklarının % 2.7 oranında yapılan yemlemede elde edilmiş, bunu sırasıyla % 3.1, doyuncaya kadar ve % 2.3 yemleme oranıyla beslenen gruplar izlemiştir. Farklı yemleme oranlarına göre balıkların büyüme oranları arasındaki farklılık istatistiki olarak önemsiz bulunmuştur (P>0.05). Yem değerlendirme oranı en iyi % 2.3 oranı ile yapılan yemlemede (1.03) elde edilmiş, yemleme oranı arttıkça bu oran yükselmiştir. Doyuncaya kadar yemlemede bu oran (1.65) olmuştur. ANAHTAR KELİMELER: Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792, yavru balık, büyüme oranı, yem değerlendirme oranı.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Masters Thesis THE EFFECTS OF DIFFERENT LEVELS OF FEEDING ON THE GROWTH AND FEED CONVERSION RATE OF RAINBOW TROUT (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) Kemal Sami ÇAMUR Ankara University Graduate School of Natural and Applied Sciences Departmant of Fisheries Supervisor : Prof. Dr. Selçuk SEÇER 1996, Page: 30 Jury : Prof. Dr. Selçuk SEÇER : Prof. Dr. Şevket BÜYÜKHATİPO?LU : Prof. Dr. Gülten KOKSAL In this study, the effects of three different alive weight levels namely 2.3%, 2.7% and 3.1% with normally feeding until to be adlibitium for 60 days, were investigated on growth and feed conversion in O. my kiss W.1792 which were weighed 1.71 + 0.031 g. The best growth rate was obtained with daily feeding 2.7% of alive weigth. The groups which alive weight levels namely 3.1%, (until to be adlibitium) and 2.3% were followed in a row. The differency between growth rates was found to be statistically insignificant (P>0.05). Feed conversion ratio was also found to be best (1.03) with feeding 2.3% of alive weight, and this ratio was rised when feeding was increased. This ratio was found as (1.65) in feeding until to be adlibitium.