Hız kesicilerin trafik yüklemesi altındaki dinamik simülasyonu
Dynamic simulation of the speed bumps under traffic loading
  1. Tez No: 200552
  2. Yazar: ALİ SÖZEN
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. MESUT TIĞDEMİR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Trafik, Ulaşım, İnşaat Mühendisliği, Traffic, Transportation, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Speed Bumps, Simulink, Accelaration, Change of Location
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 103
Özet
Yoğun şehir içi trafiğinde araçlara en az şekilde etki ederek trafiğin genel işleyişini ve uyumluluğunu bozmadan araçları yavaşlatarak trafik akışını sağlamak için uygulanan hız tümseklerinin çeşitli boyutlarda ki incelenmesi bu çalışmanın ana eksenini oluşturmaktadır. Çeşitli hız tümseklerinin değişik hızlardaki araçlara yaptığı etki incelenmiştir. Tekerlek ivmesine, araç ivmesine, tekerlek yer değiştirmesine, araç yer değiştirmesine göre incelemeler ve kıyaslamalar yapılmıştır. Bu kıyaslamalar yapılırken matlab/simulink yöntemi kullanılmıştır. Matlab/simulink ile elde edilen veriler grafiklere işlenerek en uygun hız tümseğinin seçimi hakkında bir fikir sunulmaya çalışılmıştır. Anahtar Kelime: Hız Tümseği, Simulink, İvme, Yer Değiştirme
Özet (Çeviri)
The main topic of this practice is to examine the use of speed bumps to preserve traffic flow by reducing the vehicle?s speed with the least amount of impact. The impact of various speed bumps on vehicles with various speed has been examined. Wheel acceleration, vehicle acceleration, the change of location of the Wheel, change of location of the vehicle analysis and comparisons have been made. Matlab/simulink method has been used for the comparisons. The data obtained from matlab/simulink has been processed into graphics to provide information for selecting the most suitable road furrow.