Investigation of a new method for direct IIR digital filter realization using flattened coefficients
Düzleştirilmiş katsayılı IIR filtrelerin doğrudan gerçekleştirilmesi için yeni bir metot incelemesi
  1. Tez No: 200769
  2. Yazar: AHMET SEÇKİN ŞEKEROĞLU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ARİF NACAROĞLU
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: IIR filtre, FIR filtre, uzun bölme, FIR filter, IIR filter, long division
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 111
Özet
Düzlestirilmis katsayılarla FIR transfer fonksiyonunun, yeni dogrudan bir metot ile IIR transfer fonksiyonuna dönüstürülmesi anlatıldı. IIR transfer fonksiyonun katsayılarının uzun bölünmesi ile lineer olmayan denklemler elde edildi. Verilmis FIR filtrelerinin katsayıları bu denklemlere esitlendi ve lineer olmayan sistem çözüm algoritmaları ile çözüldü. FIR filtre ile IIR filtre arasındaki hatayı azaltmak için, hata azaltma algoritmaları kullanıldı ve sunulan bu yöntem diger yöntemlerle karsılastırıldı. kili düzlestirilmis katsayıların etkileri de arastırıldı.
Özet (Çeviri)
A new direct method for the conversion of FIR transfer function to IIR transfer function using flattened coefficients is presented. The non-linear equations are obtained by the long division coefficients of the IIR transfer function. The given coefficients of the FIR filter are equated to these equations and solved by using the non-linear system solution algorithms. To reduce the error between the IIR filter and given FIR filter, an error minimization algorithm is used and the presented method is compared with the other approximation methods. The effects of binary flattened coefficients are investigated.