Comparison of kinematic results between METU-KISS and Ankara University-VICON gait analysis systems
ODTÜ ve Ankara Üniversitesi-VICON yürüyüş analizi sistemlerinin kinematik sonuçlarının karşılaştırılması
  1. Tez No: 201736
  2. Yazar: EZGİ CİVEK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ERGİN TÖNÜK, PROF. DR. S. TURGUT TÜMER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Yürüyüş analizi sistemleri, karşılaştırma, veri toplama performansı, modele dayalı yürüyüş analizi metodolojisi, özdeş hareket verisi, eklem kinematiği, Gait analysis systems, comparison, data acquisition performance, model-based gait analysis methodology, identical motion data, joint kinematics
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 180
Özet
KİSS (Kas İskelet Sistemi) Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde geliştirilmiş bir yürüyüş analizi sistemi olup, sistemin performansı daha önce bir bütün olarak değerlendirilmiştir. Ancak, bu tür değerlendirmeler veri toplama sistemi ile modele dayalı yürüyüş analizi metodolojisinin performanslarını ayırt etmeye olanak vermemektedir. Bu tezde KISS ve Ankara Üniversitesi'nde kurulu ticari VICON (Oxford Metrics Ltd., Oxford, İngiltere) sisteminin kinematik sonuçları karşılaştırılarak yukarıda anılan ayırımın yapılabilmesi amaçlanmıştır. Bu çalışmanın sonuçlarının ileride KISS sistemi üzerindeki geliştirmeleri yönlendirmesi beklenmektedir.
Özet (Çeviri)
KISS (Kinematic Support System) is a locally developed gait analysis system at Middle East Technical University (METU), and the performance of the system was evaluated before as a whole. However, such evaluations do not differentiate between the efficacy of the data acquisition system and the model-based gait analysis methodology. In this thesis, kinematic results of the KISS system will be compared with those of the Ankara University based commercial VICON (Oxford Metrics Ltd., Oxford, UK) system, in view of evaluating the performance of data acquisition system and the gait analysis methodology separately. This study is expected to provide guidelines for future developments on the KISS system.