Direction finding with TDOA in a multipath land environment
VZFPÖ yöntemi ile çokyollu kara ortamında yön kestirimi
  1. Tez No: 201765
  2. Yazar: ÇAĞRI HALİS BAŞÇİFTÇİ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. SENCER KOÇ, PROF. DR. YALÇIN TANIK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Varıs Açısı, Varıs Zamanları Farkı, Yön Bulma, Çokyollu Kanal, Çesitleme, Angle of Arrival, Time Difference of Arrival, Direction Finding, Multipath Channel, Diversity
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 115
Özet
Bu tezde, açık alanda görüs hattı kısıtlı yansımalı bir kara ortamında varıs zamanları farkının pasif ölçümü yöntemi ile radar sinyallerinin varıs açısının kestirimi ele alınmıstır. Bir yön bulma sistemi modeli önerilmistir. Sistem, kanal ve radar değiskenlerinin, kestirim basarımı üzerine etkileri Monte Carlo benzetimleri ile incelemistir. Çesitlemenin kestirim basarımı üzerine iyilestirici etkileri incelenmistir. Uzamsal evreuyumsuz birlestirici çesitleme ile seçici çesitlemenin basarımları karsılastırılmıstır. Son olarak bir gerçek hayat yön bulma senaryosu çalısılmıs ve önerilen sistemin bu senaryodaki basarımı incelemistir.
Özet (Çeviri)
In this thesis, the problem of Angle of Arrival estimation of radar signals with Time Difference of Arrival method in an outdoor land multipath environment with limited line of sight is analyzed. A system model is proposed. Effects of system, channel and radar parameters on the Angle of Arrival estimation performance are investigated through Monte Carlo simulations. Improving effect of utilization of diversity on the estimation performance is observed. Performances of the space diversity with noncoherent and selective combining are compared. Finally a realistic scenario is studied and performance of the proposed system is investigated.