Parallel decodable channel coding implemented on a MIMO testbed
Bir MIMO haberleşme test düzeneği üzerine kurulmuş paralel çözülebilir kanal kodlama
- Tez No: 201788
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ALİ ÖZGÜR YILMAZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Wireless Communication, MIMO, OFDM, Iterative Decoding, FPGA iv
- Yıl: 2007
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 147
Özet
Bu calısmada gercek zamanlı bir cokgirdili cok cıktılı (MIMO) telsiz haberlesme sisteminin hayata gecirilme evreleri ele alınmıstır. Uygulamaya yonelik kısımlarda, yerinde programlanabilir gecit dizisi (FPGA) kartı uzerinde gerçeklenen bloklar ve blokların alısıldık radyo frekansı on bolum birimleri ile baglantısı ayrıntılarıyla anlatılmıstır. Kurulan test duzeneginin alıcı ve verici parcaları ayrı ayrı tartısılmıstır. Alıcı ve vericideki alısılagelmis yapı blokları dısında, dusuk gecikmeli haberlesme sistemlerindeki kullanım olanaklarını gosterebilmek icin ozel bir yapıdaki paralellestirilmi¸s dongulu kod cozme mimarisi test duzenegi uzerinde gerceklenmistir. Uygulamaya yonelik kısımlarla birlikte, kurulan sistemin dikgen sıklık bolumlemeli ¸coklama (OFDM) yontemine uyarlanarak gelistirilmesi icin cozumsel ve benzetimsel sonucları kullanan teorik bulgular da bu tezde sunulmustur. Anahtar sozcukler: Telsiz Haberlesme, MIMO, OFDM, Dongulu Kod çozme, FPGA
Özet (Çeviri)
This thesis considers the real-time implementation phases of a multiple-input multiple-output (MIMO) wireless communication system. The parts which are related to the implementation detail the blocks realized on a field programmable gate array (FPGA) board and define the connections between these blocks and typical radio frequency front-end modules assisting the wireless communication. Two sides of the implemented communication testbed are discussed separately as the transmitter and the receiver parts. In addition to usual building blocks of the transmitter and the receiver blocks, a special type of iterative parallelized decoding architecture has also been implemented on the testbed to demonstrate its potential in low-latency communication systems. In addition to practical aspects, this thesis also presents theoretical findings for an improved version of the built system using analytical tools and simulation results for possible extensions to orthogonal frequency division multiplexing (OFDM).