Peyzaj tasarımı kapsamında yüzme havuzlarının inşası ve kullanımı çalışmaları (Kuşadası örneğinde)
Construction and use of swimming pools with regard to landscape design (a case study of Kuşadası)
- Tez No: 202121
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ADNAN KAPLAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Peyzaj Mimarlığı, Landscape Architecture
- Anahtar Kelimeler: Yüzme havuzu ve çevresi, peyzaj tasarımı, Kuadası, Swimming pool and its environ, landscape design, Kua
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Peyzaj Mimarlığı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 124
Özet
Kuadası gibi turizm potansiyeli yüksek kıyı yerleimlerinde otel, tatil köyü ve site gibi yerlekelerde önemi gittikçe artan yüzme havuzları ve çevrelerinin mühendislik, tasarım ve kullanım açısından ele alınarak mevcut sorunların tanımlanması ve çözümler getirilmesi bu çalımanın temel çıkı noktasıdır. Yerlekelerin yüzme havuzu ve çevreleri ile birlikte bütün olarak ele alınarak, peyzaj projesi kapsamında tasarım ve inası çalımalarının yürütülmesi gerekmektedir. Yerleimlerde yüzme havuzu ve çevrelerine ilikin tasarım, uygulama ve bakım aamalarının denetimi yanında proje ve inaat çalımalarına yönelik standartların gelitirilmesi daha kaliteli ve kullanılı mekanların oluturulmasına önemli katkılar salayacaktır.
Özet (Çeviri)
The thesis examined swimming pools with their environs within any recorded settlement type (i.e. hotel, tourist resort, site) in Kuadası, which has stepped up considerable recognition as an international coastal county. They were all evaluated in terms of engineering, design and activity criteria to sum up current challenges, and to launch some substantial measures to alleviate reverse effects of them. It is imperative that landscape design media should take into account any settlement thoroughly with its swimming pools to proceed successfully design and construction pursuits alike. Achieving more vibrant and qualified places necessitates to provide due efforts in design, implication and management phases as well as to develop some standards regarding project and construction procedures.