Kesikli dağılımlardaki sıra istatistikleri üzerine
On the order statistics form discrete distributions
- Tez No: 202189
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SİNAN ÇALIK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İstatistik, Statistics
- Anahtar Kelimeler: Sıra istatistikleri, momentler, kesikli dağılımlar, Order statistics, moments, discrete distributions
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Fırat Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İstatistik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 32
Özet
Bu çalışma dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, bazı temel kavramlar, teoremler verilmiştir. İkinci bölümde, sıra istatistiklerin dağılımları için daha önce yapılan çalışmalar verilmiştir. Üçüncü bölümde, kesikli dağılımlardaki sıra istatistiklerin m. ci momenti elde edilmiştir. Ayrıca kesikli düzgün dağılımdaki sıra istatistiklerin momentleri incelenmiştir. Dördüncü bölümde ise, bu çalışmada elde edilen sonuçlar ve yapılabilecek çalışmalar tartışılmıştır.
Özet (Çeviri)
There are four chapter of this study. In the first chapter, some basic concepts, theorems are given. In the second chapter, previous studies for distribution based on order statistics. In the third chapter, the m th moments of order statistics from discrete distributions are obtained. In addition, the moments of order statistics from a discrete uniform distribution are investigated. In the final chapter, a discussion of result are summarized and some further research topics are proposed