Paperless office automation
Kağıtsız ofis otomasyonu
  1. Tez No: 202486
  2. Yazar: KAMİL SERHAN BİLMAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ADİL ALPKOÇAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Kağıtsız Ofis Otomasyonu, Portatif Döküman Formatı (PDF), Doldurulabilir PDF, Form Veri Formatı (FDF), Dijital İmza, internet üzerinden kağıtsız ofis otomasyonu, Paperless Office Automation, Portable Document Format (PDF), Fillable PDF, Forms Data Format (FDF), Digital Signature, internet based paperless office system
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 36
Özet
Bu çalışmada, PDF formlarını web sitesi üzerinden sunan, kullanıcılara doldurdukları PDF formlarını internet üzerinden gönderme imkanı veren bir sistem tasarlanmıştır. Sistem PDF dökümanlarının dijital olarak imzalanmasına ve imza mekanizması geliştirilmesine olanak sağlar. Sunucu tarafında Windows 2000 Server, Active Directory, IIS, Certificate Server (Root CA) kurulu olup, dijital imza oluşturulmasına imkan verir. İnternet sitesi PHP kullanılarak geliştirilmiş olup, yönetici ve kullanıcı kısımlarından oluşmaktadır. Veriler MySQL veritabanında depolanmaktadır. PDF örnek dosyaları sunucu tarafında tutulmaktadır. PDF formu oluşturulması ve diğer formatlardaki dosyaların PDF formatına dönüştürülmesi için Adobe Acrobat 7 Professional kullanılmıştır. PDF formu verilerinin kontrol edilebilmesi için php-fdf fonksiyonları kullanılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, a system has been designed and implemented that allows to serve PDF forms over a web site, enable users to fill forms and send form data over internet. The system gives advantage of saving and serving forms in PDF, makes office system paperless, and also allows users to digitally sign PDF documents and signature control. On the server side Windows 2000 server installed with Active Directory, IIS (Internet Information Server), Certificate Server (Root CA) used to create and serve digital signatures. PHP (Hypertext Preprocessor) used to develop a web site which consists of administrator side and user side. Data is stored in a MySQL database. PDF templates stored in the web directory. Adobe Acrobat 7 Professional used to create PDF forms and to convert existing forms in other formats to PDF. php-fdf functions used to manage PDF forms data.