Kütahya ve Eskişehir'de yayılış gösteren bazı Fritillaria taksonları üzerinde anatomik ve morfolojik çalışmalar
Some anatomical and morphological studies on several Fritillaria taxa grown on Kütahya and Eskişehir
  1. Tez No: 202815
  2. Yazar: HANİFE BOZBEK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HÜSEYİN MISIRDALI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Botanik, Botany
  6. Anahtar Kelimeler: Anatomi, Fritillaria, Liliaceae, Morfoloji, Anatomy, Fritillaria, Liliaceae, Morphologic
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 47
Özet
Türkiye Florasında Fritillaria L. cinsi 37 tür ile temsil edilmektedir. Bu taksonlardan 21'i endemiktir. Fritillaria cinsi'ne ait Kütahya ve Eskisehir'de yayılıs gösteren bazı taksonlar morfolojik ve anatomik yönden incelenerek bulunan sonuçlar karsılastırılmıstır. Çalısılan taksonlar sunlardır: Fritilaria pinardii Boiss. (Mor popülasyon), F. pinardii Boiss. (Sarı popülasyon) ve F. fleischeriana Steudel & Hochst. ex Schultes & Schultes fil. Morfolojik çalısmalarda taksonların ayrıntılı tanımlamaları verilip bitkinin genel görünüslerine ait fotoğraflar ilave edilmistir. Anatomik çalısmalarda taksonların, kök gövde ve yapraklarının enine kesitleri alınarak incelenmis olup resimleri çalısmaya eklenmistir.
Özet (Çeviri)
The genus Fritillaria L. is represanted by 37 species in Turkey. Of this taxa 21 are endemic.Some taxa belong to Fritillaria genus growing in Kutahya and Eskisehir have been sutudied. The species investigated in detail are the following: F. pinardii (purple population) Boiss., F. pinardii Boiss. (yellow population), F. fleischeriana steudel & Hochst. ex Schultes & schultel fil. In morphological studies, detailed deseriptions of the species are given and general appearances of the plants mentioned are illustrated. Anatomy of the roots, stems and leaves of the study material, has been described and cross sections of these have been presented as photographs.