FeAl alaşımşarının Wien2k ile incelenmesi
Examining of FeAl alloys using Wien2k program
- Tez No: 202824
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. H. YAŞAR OCAK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Band yapısı, Durum yogunlugu, Elektron yogunlugu, FeAl alasımı, Kararlılık, Wien2k, Density of states, Density of electron, FeAl alloy, Stability, Structure of bands, Wien2k
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 151
Özet
FeAl alasımı ve Fe2Al2 bilesiginin enerji band yapısı, durum yogunlugu(DOS), elektron yogunlugu ve kararlılık durumu Wien2k programı ile ayrı ayrı incelendi. Bu çalısma yapılmadan önce TiC ve Fe için test edilerek, sonuçların literatürdeki sonuçlarla uyumlu oldugu görüldü. FeAl alasımına ait yukarıdaki islemler supercell ve basit FeAl yapı için ayrı ayrı hesaplandı. Yine Fe2Al2 bilesiginde hem basit kübik hem de supercell kristal yapı için hesaplama yapıldı. Sonuçlar kendi içerisinde mukayeseli olarak karsılastırılıp yorumlandı.
Özet (Çeviri)
Structure of energy bands, density of states(DOS), density of electron, stability of alloy and of FeAl and Fe2Al2 alloys examined by using Wien2k program. Before having started to study and examine of this work, program was tested for results of TiC and Fe.The results obtained from the test applied to TiC and Fe are shown. That it was appropriate with the results of those encountered in literature. We followed the procedure belong to FeAl structure for supercell FeAl, Fe2Al2 and basic FeAl, Fe2Al2. The results taken from this work were compared.