İş etüdü teknikleri ile kalite ve müşteri memnuniyeti ilişkisi, ambalaj sektöründe bir uygulama
Quality and customer satisfaction relation by using work study techniques at packaging sector and an application
- Tez No: 202823
- Danışmanlar: PROF. DR. ALİM IŞIK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
- Anahtar Kelimeler: Ambalaj Sektörü, İş Etüdü, Kalite, Müşteri Memnuniyeti, Customer Satisfaction, Packaging Sector, Quality, Work Study
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 84
Özet
Bu tezde öncelikle İş Etüdü Teknikleri ve uygulamaları anlatılmıştır. Daha sonra uygulama çalışmasının yapıldığı Omkasar Ambalaj Sanayi A.Ş. firması tanıtılmış ve firma verileri doğrultusunda uygulama çalışmasına geçilmiştir. Müşteri firmaların memnun olmadıkları konular üzerine iş etüdü teknikleri uygulanarak verimliliğin, müşteri memnuniyetinin ve kalitenin artması amaçlanmıştır. Yapılan çalışma sonucunda, baskı ayar işlemi üzerine yeni metot geliştirilerek 20.37 dakika süre kazancı sağlanmıştır. Bu değer firmanın işgücü ve fırsat maliyetlerinden kazanç sağlamasına sebep olmuştur. Ayrıca yeni metot sayesinde müşterilerin en çok şikayetçi oldukları baskı kalitesinin bozukluğu konusu giderilmiştir ve müşteri memnuniyetlerinde yüksek oranlarda artışlar sağlanmıştır. Bu çalışmanın emek yoğun çalışan tüm ambalaj sektöründe uygulanacağı ve yararlı sonuçla vereceği düşünülmektedir.
Özet (Çeviri)
In this study firstly work study techniques and its applications are described. ?Omkasar ambalaj sanayi a.ş.? the company that the study has been developed and the data are collected also has been described. To develop customer satisfaction, and quality manners work study techniques has been applied according to the unsatisfied customer cases. After the application, 20.37 minutes has been gained in print process. This time earned by the application add profit in opportunity costs and in labor costs. Also the bad quality which had been mostly criticizes by the customers has been solved, and customer satisfaction has been increased. In most of the labor intensive packaging companies, this study can be applicable and can gain profit.