KOBİ'lerde yönetim kuramları ve Bartın ili KOBİ'lerinde yönetim modelleri analizi
Management theories for SMEA's and management models analyses for Bartın SMEA's
- Tez No: 202828
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MUSTAFA TÜRENGÜL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, İşletme, Industrial and Industrial Engineering, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Bartın, KOB, Yönetim Modeli, Yönetim
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 91
Özet
Bu tez çalısmasında, ilk olarak KOB kavramının ne oldugu ve nasıl tanımlandıgı anlatılmıstır. Daha sonra ülkeden ülkeye degisen KOB tanımları ve belirlenen standartları hakkında genel bir anlatım yapılmıstır. Üçüncü bölümde yönetim organizasyon teorileri tarih sıralamasına göre anlatılmıstır. Anket verilerinin ısıgında Bartın ve Zonguldak ili KOB'lerinin özellikleri incelenmis ve bölge KOB'leri eksik kaldıkları yönleri giderebilmek için uygun bir yönetim modeli yapısı olusturulmaya çalısılmıstır. Sonuç bölümünde, olusturulan model ısıgında Bartın KOB'lerinin güçlenmeleri için yapılması gerekli çalısmaların analizi yapılmıstır.
Özet (Çeviri)
In this thesis, SMEA conception and how it was defined, was explained. Then standards and differences of SMEA definition foreign countries, was described. After that, management and organization theories were described according to their historical development. By questionnaire results Bartin and Zonguldak?s SMEA?s weak side were checked and then a suitable management model was tried to build for removing this sides. At the final section research analyses was made through the new model, for consolidating Bartın SMEA?s. Key Words : Management and Organization Model, SMEA, Management.