Üç katmanlı mimaride form ve veri tabanı uygulamaları (Tedarik zinciri yönetiminde sipariş modülü)
Form and database applications in the three tier architecture (Order module in the supply chain management)
  1. Tez No: 202840
  2. Yazar: NİHAN SEZGİN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AHMET ÖZMEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: ASP.net, class, e-ticaret, stored procedure, tedarik zinciri yönetimi, üç katmanlı mimari, ASP.net, class, e-commerce, stored procedure, supply chain management, three tier architecture
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 60
Özet
Bu çalısmada günümüzde isletmelerde önemi gittikçe artan tedarik zinciri yönetimi ile ilgili olarak üç katmanlı mimaride siparis modülü uygulaması gerçeklestirilmistir. Bunun için öncelikli olarak sistem mimarileri incelenmis ve bu çalısma için en dogru mimarinin üç katmanlı mimari oldugu dogrulanmıstır. ASP.net, C# ve SQL Server uygulamaları kullanarak üç katmanda program kodlaması saglanmıs ve bunların avantajlarından bahsedilmistir. Çalısma özellikle süt sektöründeki isletmelerde Müsteri, Tedarikçi ve Üretici arasındaki baglantıyı en kısa ve güvenli yoldan saglamayı hedeflemektedir. Müsteri tarafından sisteme girilen siparisler ve üretici tarafından sisteme girilen üretim miktarları karsılastırılarak tedarikçi tarafından en uygun üreticinin ürettigi ürünün en uygun müsteriye dagıtımının gerçeklesmesi planlanmaktadır. Böylelikle hem müsteri istedigi ürünü kolaylıkla satınalıyor, hem de üretici sadece satabilecegi kadar ürünü üreterek hem maliyetlerini azaltıyor hem de ileri vadede planlarını gerçekliyor.
Özet (Çeviri)
In this paper order module application in three tier architecture about supply chain management which is becoming more and more important for business administrations is implemented. For this purpose system architectures are examined primarily and it is confirmed that three tier architecture is the most suitable architecture for this research. Program encoding is ensured in three tier using ASP.net, C# and SQL Server applications and the advantages of these were mentioned. This work targets to provide the connection between the Customer, the Provider and the Producer in the shortest and the safest way especially in the administrations in the milk sector. It is planned to implement the distribution of the product that is produced by the most suitable producer to the most suitable customer by the provider comparing the orders that was entered the system by the customer and the production amount entered the system by the producer. By this way the customer can buy the product he wants easily, the producer can reduce the costs by producing only the amount that he can sell and implement his plans for future.