İşletme içi çevresel faktörlerin iş gücü verimliliğine etkileri (Bir işletme uygulaması)
The effects of the environmental conditions in the working to the work power productivity (The working application)
  1. Tez No: 202934
  2. Yazar: GÜLSEV İSKENDER
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SELMAN KARAYILMAZLAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ağaç İşleri, Wood Products
  6. Anahtar Kelimeler: sgücü, Verimlilik, Anket, Working Power, Productivity, Questionary
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Zonguldak Karaelmas Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Orman Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 94
Özet
sletmelerin uzun ömürlü olabilmesi için isletmeler, müsteri gereksinimlerini her yönüyle karsılayacak kaliteli ürün üretmelidir. Kaliteli ürün üretimi ve kaliteli ürün üretiminin devamlılıgı için verimliligin arttırılması gerekmektedir. Verimliligin arttırılmasında hammaddeden mamule kadar üretimin her asamasında is gücünün önemi vurgulanmaktadır. Bu çalısma, isletme içi çevresel faktörlerin is gücü verimliligine etkilerinin arastırılması amacını tasımaktadır. Bu amaçla, mobilya üreten isletmelerde isçilere yönelik anket çalısması uygulanmıs, is gücü verimini etkileyen is gücü karakteristikleri ve fiziki çevre kosulları incelenerek konuya iliskin degerlendirmeler ve önerilerde bulunulmustur.
Özet (Çeviri)
In order to answer all the customer requirements, the workings must have the product of high quality if they want to live for long. The increase of productivity in necessary to produce the product of high quality. For the increasing of the productivity from the raw materials to product, the importance of working power is emphasized in every part of the production. This thesis is the investigation of the effects on the productivity of some physical environment conditions and working power. For this reason, workings where they manufacture furniture, the work of questionary including the workers has been made and all the working conditions have been examined and the evaluation about the subject has been made and some proposals have been presented.