A study on developing a software inspection methodology
Yazılım denetim metodolojisi geliştirilmesi üzerine bir çalışma
  1. Tez No: 202951
  2. Yazar: TAYLAN DEMİRHAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ALOK MİSHRA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Yazılım Denetim Metotları, Yazılım Kalite Güvencesi, Yazılım Denetiminde Bilgisayar Destegi, Software Inspection Methods, Software Quality Assurance, Computer Support in Software Inspection
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Atılım Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 102
Özet
Bu çalısmada, yazılımda denetimi saglamak için gelistirilen ve yazılım sektöründe kabul görmüs denetim metotlarının özellikleri, avantajları, dezavantajları, ve önemi incelenmis, bu metotların uygulanması sırasında kullanılan kontrol listeleri, programlar gibi argümanlardan, örnekler verilerek incelenmistir. Buna ek olarak en çok kullanılan metotlar üzerinde inceleme yapılıp, uygulamada yazılım firmaları için farklı büyüklükteki projelerde izlenebilecek yöntemler arastırılmıs ve yazılım gelistirme sürecini daha hızlı ve verimli hale getirecek eklemeler ve degisiklikler önerilerek yeni bir metot gelistirilmistir. Ayrıca bu metodu desteklemek üzere web tabanlı bir yazılım gelistirilmistir.
Özet (Çeviri)
In this study, specifications, advantages, disadvantages and significance of the software inspection methods that are being used in the software development projects are examined. The elements used for the application of these methods, like checklists and software are introduced with examples. A research is made on the widely used methodologies, and its application is studied for projects of different size for software companies and improvements and modifications are introduced to fasten the method. In addition, a web based tool is prepared to support the method.