Sermaye piyasaları ve yatırım fonları, mevcut durum, sonuç ve çözüm önerileri
Capital markets and mutual funds, it's current status, concluding remarks and solution offerings
  1. Tez No: 204538
  2. Yazar: İSMET BOLAT
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. ZEYNEP HATUNOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Yatırım Fonları, Finansal Piyasa ve Güven OrtamıI, Mutual Funds, Financial Markets, Confidence SurroundingII
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 87
Özet
KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİSOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜİŞLETME ANABİLİM DALIÖZETYÜKSEK LİSANS TEZİSERMAYE PİYASALARI VE YATIRIMFONLARI MEVCUT DURUM, SONUÇ VEÇÖZÜM ÖNERİLERİİSMET BOLATDANIŞMAN : Yrd.Doç.Dr. Zeynep HatunoğluYıl : 2006, Sayfa: 80Jüri : Yrd.Doç.Dr. Zeynep Hatunoğlu: Yrd.Doç.Dr. Mustafa Taşlıyan: Yrd.Doç.Dr. Halil AltıntaşSon yıllarda yatırım fonları bir ülke ekonomisi için son derece önemli hale gelmiştir.Yatırım Fonlarının tanımı, işleyişi ve çeşitlerinin bilinmesi ve Sermaye Piyasası içinde nasılfaaliyette bulunduğu ve hangi kaynakları nasıl kullandığı gibi konular bir ekonomi veekonomideki fon yönetimi portföyü müşterileri açısından bilinmesi gereken hayatikonulardandır. Zira eskiden sadece bankalarda ve devlet garantisinde yapılabilen bu fonuygulamaları günümüzde artık özel sektörde ve çok kazançlı enstrümanlarla yürütülmeyebaşlanmıştır. Yatırım kararları ve yatırımın yapılması sırasında bu fonlar, uzmanlardanyararlanmaktadır. Piyasalarda yatırım yapan birçok yatırımcının tercihlerine uygun olarakfarklı risk-getiri bileşimleri sağlamaktadır. Bu bağlamda, ekonomik gelişmelerle birlikte farklıyatırım araçlarına yönelen yatırımcılar için, yatırım fonları özel bir öneme sahiptir.Yatırımcıların farklı beklentilerini karşılamak isteyen fon yöneticileri müşterilerine güvenvermeli, yatırım sezgilerini işlevsel yeteneklerini, güvenli risk yönetim politikalarını vemüşteri odaklı yaklaşımlarını kullanarak yönetim becerilerini geliştirmelidir. Yukardabahsedilen unsurların yanı sıra, ekonomik istikrarla birlikte sisteme olan güvenin artmasısistemin kendi gelişimini sağlayacaktır.
Özet (Çeviri)
DEPARTMENT OF BUSINESS ADMINISTRATIONINSTITUTE OF SOCIAL SCIENCEUNIVERSITY OF KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAMABSTRACTMA ThesisCAPITAL MARKETS AND MUTUAL FUNDS AND IT?SCURRENT STATUS, CONCLUDING REMARKS ANDSOLUTION OFFERINGSİSMET BOLATSupervisor : Ass. Prof. Zeynep HatunoğluYear : 2006, Pages: 80Jury : Ass. Prof. Zeynep Hatunoğlu: Ass. Prof. Mustafa Taşlıyan: Ass. Prof. Halil AltıntaşThe importance of mutual funds has been growing in the last few years inTurkey. Today, defination of mutual funds, its? logic, types and role in capital marketsare the key points for fund managers and investors. While these funds were carried outby banks under govermental quaranty in the past, private financial companies have beeninvolved with the offering of profitable funds recently. Designed to shift the burden ofevaluating and selecting individual securities from the investor to the investmentspecialist, mutual funds are available in a sufficiently wide range of risk and returncombinations to match the investment preferences of most investors. In this regard,mutual funds lie at the heart of investors seeking to invest in alternative profitableinvestment funds in line with the economic developments. To meet investors? needs,successful fund managers will have to enhance the confidence of customers andprofessionalize their management, demonstrating not only the investment acumen that istheir hallmark but also operational excellence, robust risk management and responsivecustomer service. Together with the economic stability a forementioned factors, theincreasing trust to the system will foster the development of the itself.