KOBİ'lerde bilişim teknolojilerinin altyapısı ve tedarikçi ilişkilerinde etkinliği üzerine Mersin serbest bölgesinde bir araştırma
Research on information technologies structure of Mersin free trade zone SME?s and it?s efficiency in supplier relationship
- Tez No: 205886
- Danışmanlar: DOÇ.DR. CANAN MADRAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: KOBİ, Bilgi Sistemleri, Bilişim Teknolojileri, Tedarikçi İlişkileri, Tedarik Zinciri, Verimlilik, SME, Information Systems, Information Technologies, SupplierRelationship, Supply Chain, Efficiency
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 130
Özet
Bu çalışmada KOBİ'lerin bilişim teknolojileri atyapıları incelenerek, tedarikçiilişkilerinde etkinliği araştırılmıştır. Çalışma temel olarak iki yapıyı incelemektedir. Kobilerinbilişim teknolojisi altyapıları ve bu altyapılarına bağlı olarak tedarikçi ilişkilerini nasılşekillendirdikleri incelenmiştir.Kobilerde bilişim tekonojileri kavramı ile tedarikçi ilişkilerinde etkinliği konularınaözellikle yerli literatüre bakıldığında, çok fazla beraberce rastlanmamıştır. Bu çalışma ileMESBAŞ'da yerleşik KOBİ'lerin altyapıları ile bilişim teknolojisi ve tedarikçi ilişkileriarasındaki ilişki birlikte incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
Within this study, SME?s information technology structure and it?s effects on supplierrelationships is analysed. This study is basically divided into two section. The first part is theliterature includes SME?s, information technologies and supplier relationship. The second partcontains a complementary field research based on a questionnaire.It is seen through the literature review that the concept of information technologies andits efficiency in supplier relations are not frequently examined together. With this research,we will make a contribution to the literature by obtaining a research on Turkish SME?sanalysing the relationship level between these two constructs.