Gürgentepe (Ordu) yöresinde yaşayan Alevilerde dini ve sosyal hayat
The religion and social life of Alewis in the Gürgentepi (Ordu) region
- Tez No: 206060
- Danışmanlar: DOÇ.DR. YAHYA MUSTAFA KESKİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Sosyoloji, Religion, Sociology
- Anahtar Kelimeler: Din, Alevilik, Değişim, .Religion, Alevism, The Change
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Fırat Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Din Sosyolojisi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 119
Özet
Araştırma, hızlı bir sosyo-kültürel değişim ve dönüşüm sürecinden geçenülkemizde sözkonusu değişimin etkilerinin kendisini Alevi olarak nitelendirenvatandaşlarımızın dini ve sosyal hayatları üzerinde ne gibi değişimleri zorunlu kıldığınıortaya koymak amacıyla hazırlanmıştır.Sözkonusu amaçla hazırlanan araştırma giriş kısmı hariç üç bölümdenoluşmaktadır. Araştırmanın giriş kısmında araştırmanın konusu, amacı, sınırları,varsayımları ile araştırmada kullanılan teknikler üzerinde durulmuştur. Birinci bölümdearaştırmanın temel kavramları, ikinci bölümde ülkemiz ve Ordu yöresindeki Alevilik venihayet üçüncü ve son bölümünde de araştırmanın bulguları üzerinde durulmuştur.
Özet (Çeviri)
This search, has been deal with the changes of Alewish?s religios and social lifein Gürgentepe (Ordu) region.This study consist of an introduction and three chapters. In the introduction, wedeal with the subject, goal, boundries, hipotez and tecnics of study. In the first chapter,has been taken main conceptions of search.The second chapter, take care of Alewism in our country and Ordu region. Andthe last chapter deal with the findings of the study with tables and clarifications