Prevention of İrregular migration
Kaçak göçün önlenmesi
  1. Tez No: 206346
  2. Yazar: EMİR İŞAŞIR
  3. Danışmanlar: DOÇ. TAHİRE ERMAN, Y.DOÇ. NEDİM KARAKAYALI, Y.DOÇ. NİL ŞATANA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, Political Science
  6. Anahtar Kelimeler: Göç, Düzensiz Göç, Kaçak Göç, Kayıtdışı Göç, nsan Kaçakçılığı, nsanTicareti, Türkiye, Tedbirler, Önleme, Göç Teorileri, Migration, Irregular Migration, Illegal Migration, Undocumented Migration, Human Smuggling, Human Trafficking, Turkey, Measures, Prevention, Theories of Migration
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 102
Özet
ÖZETKAÇAK GÖÇÜN ÖNLENMESEmir ŞAŞIRnsanlar tarih boyunca hareket edegelmiştir. Bu hareketler doğal felaketler, savaşlar veaçlık gibi sebeplerden dolayı zorunlu veya daha verimli topraklar ve yeni işler bulmak içinyapılan hareketlerde olduğu gibi gönüllü olabilir. nsanların hareketleri, göç edilen ülkeleringöç kabul politikaları ile sınırlandırılmış durumdadır.Gelişmiş ülkeler ekonomik patlama yıllarında göçmen işçileri kabul etseler de,duraklama dönemlerinde girişlerini sınırlamak için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Son çareolarak, insanlar ülkeye kaçak olarak girmek için yasal ve fiziksel tedbirlerdeki açıklardanistifade etmektedirler. Bu insanlar çoğunlukla yerli halkın çekindiği işlerde çalıştırılmaktadırve dolayısıyla gizlice de olsa gürüşleri hoş görülmektedir.Göçmen alan ülkeler göç dalgalarını engellemeye çalışmaktadırlar çünkü bu dalgalarıegemenliklerine, ve son zamanlarda da, devletlerinin güvenliğine karşı bir tehdit olarakgörmektedirler. Bu tez, kaçak göçün engellenmesi için alınan tedbirleri incelemekte ve busoruna yeni çözümler getirmeye çalışmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTPREVENTION OF IRREGULAR MIGRATIONEmir ŞAŞIRPeople have been moving throughout history. These movements may be eitherobligatory due to natural disasters, wars and famines or voluntary such as the movements tofind more fertile lands or new jobs. The movements of people have been limited by theimmigration policies of receiving countries.Although developed countries are willing to accept migrant workers in economicboom years, they do their best to limit their entrance in stagnation periods. As a last resort,people use the deficiencies in legal and physical measures to enter the destination countriesillegally. These people are mostly employed in the jobs shunned by the natives and thereforethey are still welcomed implicitly.Receiving states try to prevent illegal immigration waves as they are seen as a threat tothe sovereignty, and more recently, the security of the states. This thesis analyzes themeasures to be taken in prevention of illegal migration and tries to bring new solutions to theproblem.