Kırşehir türkülerinde insan
Human in the Kırşehir folk songs
- Tez No: 206635
- Danışmanlar: DOÇ.DR. MEHMET AÇA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Halk Bilimi (Folklor), Türk Dili ve Edebiyatı, Folklore, Turkish Language and Literature
- Anahtar Kelimeler: Türkü, Kırşehir Türküleri, İnsan, Halk Edebiyatı, Folk song, Kırşehir Folk songs, Human, Folk literature
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Balıkesir Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 216
Özet
Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı AnabilimDalı'nda yapılan bu yüksek lisans çalışması, Kırşehir türkülerinde insan konusuüzerinde hazırlanmıştır. Bu çalışma, bir alan araştırmasıdır.Çalışmada, Kırşehir yöresi türküleri insan faktörü çerçevesinde incelenmiştir.Metinler, çalışmayı oluşturan alandan derleme yoluyla elde edilmiştir.Bu çalışma, öncelikle halk edebiyatı ve halk bilimi açısından olmak kaydıylaKırşehir yöresi türkülerini ve bu türkülerde insan faktörünü çeşitli yönleriyledeğerlendiren bir araştırmadır.
Özet (Çeviri)
That master thesis that has done on the Turkish Language and Literature in theSocial Sciences, Balıkesir University has been prepared on the subject of human in theKırşehir folk songs. This study is a field research.In the study, the Kırşehir environs folk songs have been examined on aframework of the human component.The knowledge, have been obtained via collection from the field thatconstituting the study.Present study is a research that evaluates the Kırşehir environs folk songs andthe human component in those folk songs with their several aspects, especially the onesconcerning the folk literature and the folk science.