Rivayet tefsiri açısından Nesefi'nin Medarikü't-Tenzili
The rivayah of tafsir about Nesefi's Mederiku't-Tenzil
  1. Tez No: 208610
  2. Yazar: AHMET DİNÇ
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. MUSTAFA ÖZEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Tefsir, al Nasafi, Madarik al Tenzil, Holy Quran, Tafsir
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 103
Özet
?Rivayet Tefsiri Açısından Nesefî'nin Medârikü't-Tenzîl'i? isimli bu çalışmada en-Nesefî'nin (ö. 710/1310) bu eseri çeşitli yönleriyle ele alınıp incelendi. Bu çalışmada Kur'an'ı Kerim, tefsir, hadis ve tarih kaynaklarından istifade edildi. Çalışmamız bir giriş, üç ana bölüm ve bir sonuç kısmından oluşmaktadır. Giriş kısmında araştırmanın amacı ve metodu hakkında bilgi verildi. Birinci bölümde en-Nesefî'nin (ö. 710/1310) hayatı, ilmi durumu ve eserleri hakkında genel bilgiler verildi. İkinci bölümde en-Nesefî'nin (ö. 710/1310) bu eseri çeşitli kaynaklar yönünden incelendi. Üçüncü bölümde Medârikü't-Tenzil, rivayet tefsiri unsurları açısından değerlendirildi. Sonuç kısmında ise çalışmanın genelinden elde edilen sonuçlar değerlendirildi.
Özet (Çeviri)
In this thesis, titled ?The Rivayah of Tafsir about Nesefi?s Medariku?t- Tenzil?, En-Nesefi?s (d. 710\1310) works were examined from different aspects. Here, from the Holy Quran, tafsir, hadith and historical sources were benefited. Our study consists of an introduction, three chapters and final section. In the introduction, the information was given about the objection and method of investigation. In the first chapter, about en-Nesefi?s (d. 710\1310) life and his scientific situtation and works were generally analyzed. In the second chapter, en-Nesefi?s (d. 710\1310) work was generally examined with most of different sources. In the third chapter, Medariku?t-Tenzil was examined about rivayah of tafsir?s elements. In the final section, the results that got from this thesis were assessted.