İsmail Hakkı Bursevi'nin Kenz-i Mahfi risalesi muhteva ve tahlili
Ismail Hakki Bursevi's Kenz-i Mahfi's content and analysis
  1. Tez No: 208692
  2. Yazar: ENGİN SÖĞÜT
  3. Danışmanlar: PROF.DR. HASAN KAMİL YILMAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Bursevî, kenz-i mahfî, tasavvuf, Bursevî, kenz-i mahfî, tasavvuf
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Marmara Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İlahiyat Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 192
Özet
Kenz-i Mahfî smâil Hakkı Bursevî tarafından kaleme alınmıs ve 1134\1722 yılında tamamlanmıstır. Kenz-i Mahfî Bursevî'nin esere ismini veren kudsî hadîsi ve vâridâtlarını serh ettigi önemli bir eseridir. Eserle alakalı herhangi bir akademik çalısma bulunmamaktadır. Bu çalısma ile Kenz-i Mahfî metninin transkripsiyonu gerçeklestirilmis, Arapça kısımlar tercüme edilmis ve eserde yer alan tasavvufî konu ve kavramlar incelenmeye çalısılmıstır. Bizim çalısma alanımızı olusturan en önemli kavram ise ?kenz-i mahfî? kavramı olmustur.
Özet (Çeviri)
Kenz-i Mahfî is written by smâil Hakkı Bursevî. Kenz-i Mahfî is finished in 1134. Kenz-i Mahfî is a book which explain a holly word. There is no academic book about Kenz-i Mahfî. Transcription of Kenz-i Mahfî is done, wrightings of arabic is translated, subjects and terms in this book is analysised with this working. In this working we considered term of ?kenz-i mahfî?.