Halkla ilişkiler ve toplam kalite yönetimi ilişkisi: ece seramik a. ş. örneği
Public relations and total quality management relationship: the example of ece seramik co.
  1. Tez No: 209468
  2. Yazar: İLHAN GÜLCAN
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. MUHARREM ÇETİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Halkla İlişkiler, Public Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Toplam kalite yönetimi, Halkla iliskiler, Halkla iliskiler ve toplam kalite yönetimi iliskisi, Total quality management, Public relations, Public relations and total quality management relationship
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 106
Özet
Günümüz isletmeciligi ile ilgili literatür incelendiginde üzerinde durulan en önemli kavramın küresel rekabet oldugu belirtilebilir. Dünyanın her yerindeki isletmeler, dünyanın diger yerlerine ulasabilme sansına sahip olmuslardır. Bu sans beraberinde yıkıcı rekabeti de getirmistir. Rekabetle mücadele etmenin temel yolu daha fazla müsteriye ulasmak ve onu elde tutmaktan geçer. Toplam Kalite yönetimi anlayısı müsterinin istedigi kalite ölçüsünde mal ve hizmetlerin üretilmesini saglar. sletmeler kalite olgusunu elde etmek için bütüncül bir sistem içerisinde hareket etmelidirler. Bu sistemin içerisinde bütün çalısanlarla beraber müsterinin de içinde bulundugu hedef kitle yer alır. Örgüt yapısı olarak kalite isletmede çalısan herkesin isidir. Dolayısıyla herkes müsteri memnuniyetinden sorumludur. TKY anlayısı, yönetimin sorumlulugunda olusturulan örgütün yapısına uygun politika ve stratejilere dayalı, çalısanların bir ekip içerisinde bilgi süreçlerine göre hareket ettigi, toplumsal sorumluluk dahilinde müsterilerin memnuniyetini saglayan bir yönetim tarzıdır. Halkla iliskiler uygulamaları iç hedef kitle ve dıs hedef kitle olmak üzere uygulanır. TKY' ni uygulayan isletmeler dogal bir sonuç olarak halkla iliskiler faaliyetlerinin yerine getirilmesine yardımcı olur. Amaç ikisinde de müsteri memnuniyeti saglamaktır. Kaliteli mal ve hizmet kullanan müsteri, halkla iliskilerin uyandırmak istedigi olumlu imajı hissedecektir. Çalısanların katılımının saglanması iç hedef kitleye yönelik halkla iliskiler faaliyetlerin daha etkin bir sekilde uygulanmasını saglar. TKY ve halkla iliskilerin temel ortak yönü, ikisinin de, kapıdaki görevliden genel müdüre kadar herkesin isi oldugudur.
Özet (Çeviri)
When today?s business literature is reviewed, the concept of global competition has been widely discussed. All companies around the world have a chance of getting everywhere. With that chance comes the destructive competition. The basic ways to overcome the challenge stemmed from the competition are to reach more customers and to hold them, who want to buy more quality goods and services at a reasonable and cheaper price. Total Quality Management philosophy helps companies produce products and services at a quality level, which customers want to have. Companies should act in accordance with a holistic system to achieve quality phenomenon. In this system, there are all employees as well as target customers. Quality is the responsibility of all in terms of organizational structure. Total Quality Management philosophy is a management style based on politics and strategies in accordance with the organizational structure, which is a management?s responsibility. In this style, employees participate in a team complying with information process to satisfy customers? needs and wants in agreement with social responsibility. Public Relations practices are performed through internal and external target customers. Total Quality Management naturally helps companies? public relation activities. Both Total Quality Management and Public Relations aim to provide customer satisfaction. Customers using quality goods and services will be impressed with the positive image, which public relations departments want customers to see. Employee empowerment helps to perform public relation activities more effectively intended for internal customers. The main common point that Total Quality Management and Public Relations emphasize is that both are every employees? responsibility, from doorkeepers to the CEO?s.