Erp, system analysis, software selection and implementation
Erp, sistem analizi,yazılım seçimi ve uygulanması
  1. Tez No: 211165
  2. Yazar: ESİN KURTULUŞ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ERHAN ADA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgi ve Belge Yönetimi, Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Information and Records Management, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: ERP, SYSTEM ANALYSIS, ERP IMPLEMENTATION
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İzmir Ekonomi Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 69
Özet
The different way of handling the process of ERP implementation brings about many success and failure stories. This thesis shows a different approach in ERP implementation which is applied to three packaging companies of a company group. It also reflects the experience gained by system consultant team in these projects.This thesis consists of four parts; First part recommends an ordering of initial steps and all of the implementation process steps, that directly affects the final success of the implementation. Second part is about system analysis; the methodology of system analysis and critical success factors are explained. In third part ERP software selection, based on the results of system analysis steps, is discussed. Lastly, fourth part shows critical factors of success during implementation step.
Özet (Çeviri)
ERP uygulaması sürecinde takip edilen yol başarıyı yada başarısızlığı belirler. Bu tez, ERP uygulamasında takip edilen süreçle ilgili farklı bir yaklaşımı göstermektedir. Söz konusu yaklaşım ambalaj sektöründeki bir şirketler grubunun üç şirketinde uygulanmıştır. Tez aynı zamanda, bu projelerde sistem danışmanları tarafından kazanılan deneyimi yansıtmaktadır.Tez, dört temel bölümden oluşmaktadır. Öncelikle ERP uygulamasının başarısını doğrudan etkileyen başlangıç ve uygulama adımlarının sıralaması ile ilgili öneride bulunulmaktadır. Daha sonra sistem analizinden bahsedilirken sistem analizi metodolojisi ve kritik başarı faktörleri ele alınmaktadır. Ardından, sistem analizi aşamasındaki sonuçlardan yola çıkarak ERP yazılım seçiminden bahsedilmektedir. Son olarak uygulama aşamasındaki kritik başarı faktörleri tartışılmaktadır.Anahtar Kelimeler : ERP, Sistem Analizi, ERP Uygulaması