Matrislerin Hadamard çarpımlarının normları ve spektral yarıçapları için sınırlar
Norms of Hadamard product of matrices and bounds for spectral radius
  1. Tez No: 212350
  2. Yazar: ZEKİ BİLGİÇ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. DURMUŞ BOZKURT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Hadamard çarpım, Spektral yarıçap, pozitif tanımlı matris, pozitif yarı tanımlı matris, singüler degerler, Hadamard product, spectral radius, positive definite matrix, positive semidefinite matrix, singular values
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 60
Özet
Bu çalısmada ?Two Applications of a Bound on the Hadamard Product with a Cauchy Matrix [1]?, ?Some Bounds for the Spectral Radius of the Hadamard Product of Matrices [2]? ve ?Eigenvalues of Hadamard Powers of Large Symmetric Pascal Matrices [3]? adlı makaleler dört bölüm olarak derlenmistir. Birinci bölümde çalısmada kullanılan temel tanım ve teoremler verilmistir. kinci bölümde bir Cauchy matrisi ile Hadamard çarpımın üzerindeki bir sınırın iki uygulaması incelenmistir. Üçüncü bölümde negatif olmayan iki matrisin Hadamard çarpımının spektral yarıçapı için bazı sınırlar incelenmistir. Bazı sonuçlar M-matrislerini içermektedir. Son bölümde n. mertebeden bir pozitif reel simetrik Pascal matrisinin Hadamard kuvvetinin öz degerleri incelenmistir.
Özet (Çeviri)
This study consist of four sections and investigated three articles titled ?Two Applications of a Bound on the Hadamard Product with a Cauchy Matrix [1]?, ?Some Bounds for the Spectral Radius of the Hadamard Product of Matrices [2]? ve ?Eigenvalues of Hadamard Powers of Large Symmetric Pascal Matrices [3]?. In the first section, we gave basic definitions and theorems. In the section two, it is investigated two applications of a bound on the Hadamard product with Cauchy matrix. In the section three, it is investigated some bounds for the spectral radius of Hadamard product of nonnegative two matrices. Some results involves M-matrices. In the last section, it is investigated eigenvalues of Hadamard powers of a positive real symmetric pascal matrix order n .