Transfer matris yönteminin heteroyapılara uygulanması
Transfer matrice method on heterostructures
  1. Tez No: 212415
  2. Yazar: KEVSER SÖZEN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. HALUK ŞAFAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Heteroyapılar, Kuantum Kuyu Yapılar, Transfer Matris Yöntemi
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 68
Özet
Kuantum sınırlandırılmıs sistemlerin enerji özdegerleri ve sınırlandırma biçiminin ilgili sistemlerin temel elektriksel ve optik özellikleri üzerindeki etkisi üzerine hem deneysel hem de teorik açıdan yogun bir arastırma konusudur. Bu çalısmada, monoyapıların temel fiziksel ve optik özellikleri, transfer matris metodu ve bu metotta karsılasılan sorunlar incelenmistir. Transfer matris tekniginin uygulanmasına iliskin çesitli örnekler verilerek bu yöntemin heteroyapılara nasıl uygulandıgı incelenmistir.
Özet (Çeviri)
A study on the effect of energy eigenvalues of the quantum confined systems and confining method on the principle electrical and optical properties is a suitable research title for either experimental or theoretical view. In this work, principal electrical and optical properties of nanostructures, transfer matrice method and the difficulties encountered with this method have been studied. The applications of transfer matrice method to heterosutructures have been studies by presenting some examples on it. Keywords :heterostructure, quantum well structures, transfer matrice methods