Karbon past kullanılarak 2-aminoanthraquino'nin voltametrik analizi
Investigation of 2-aminoanthraquinone with a voltameter
- Tez No: 212432
- Danışmanlar: PROF. DR. EMİNE ÖZCAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kimya, Chemistry
- Anahtar Kelimeler: voltametri, karbon pasta elektrot, 2-aminoanthraquinone, voltametri, carbon paste elektrot, 2-aminoanthraquinone
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Analitik Kimya Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 96
Özet
Bu çalısmada organik bir maddenin voltametrik olarak analizi yapılmıs ve yükseltgenmesi incelenmistir. Ayrıca bu çalısmada karbon pastası elektrotu kullanılmıstır. Tezimizin ilerleyen kısmında karbon pastası ile ilgili genis bir bilgi verilmistir. Bilindigi gibi organik maddelerin yükseltgenmesi, inorganik maddelerinki kadar kolay olmadıgından, 2 aminoanthraquinone maddemizin yükseltgenmesi kolay gözlenememistir. Ph, konsantrasyon, bekleme zamanı gibi parametreler sırası ile degistirilmis ve 2 aminoanthraquinone maddesinin yükseltgenmesi için gerekli olan uygun sartlar bulunmaya çalısılmıstır.
Özet (Çeviri)
In this study we analyzed and investigated oxidation of an organic material with a voltameter by means of a carbon paste electrot. A detailed information about the carbon paste was presented in the following sections. It is known that the oxidation of inorganic subtances is implemented easier than the oxidation of organic subtances.Therefore, oxidation of 2- aminoanthraquinone was not observed easier than it is expected.Some parametters such as Ph concantration and duration time was changed in the order and optimum conditions required for the oxidation of 2-aminoanthraquinone were studied to be determined.