İdeal topolojik uzaylarda strongly semi ß?I ?irresolute ve semi ??I?preirresolute fonksiyonlar üzerine bir çalışma
A study on strongly semi ß?I-irresolute and semi ??I?preirresolute functions in ideal topological space
  1. Tez No: 212444
  2. Yazar: HAVVA NUR TÜRKKAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ŞAZİYE YÜKSEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: pre ? I ? açık küme, semi ? I ? açık küme, strongly semi ß ? I ? irresolute fonksiyon ve semi ? ? I ? preirresolute fonksiyon, pre ? I ? open set, semi ? I ? open set, strongly semi ß ? I ? irresolute function and semi ? ? I ? preirresolute function
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 54
Özet
Bu çalışma üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde [12]' de verilen strongly semi ß ? irresolute ve semi ? ? preirresolute fonksiyon (Tanım 1.1.6) kavramlarını çalıştık ve bu fonksiyonların sağladığı özellikler için verilen hipotezleri yorumladık. İkinci bölümde, üçüncü bölümde yaptığımız çalışma için gerekli olan, ideal topolojik uzayla ilgili temel kavramlar verdik. vi Üçüncü bölümde ise, birinci bölümde verdiğimiz bazı kümeleri esas alan strongly semi ß ? I ? irresolute fonksiyon (Tanım 3.1.7) ve semi ? ? I ? preirresolute fonksiyon (Tanım 3.1.8) olarak adlandırdığımız iki yeni sürekli fonksiyon çeşidi tanımlayıp, karakterizasyonlarını elde ettik. Diğer bazı fonksiyon türleri ile karşılaştırarak gerekli ters örnekleri verip bir diagram oluşturduk.
Özet (Çeviri)
This study consist of three sections. In the first section, we have studied strongly semi ß ? irresolute and semi ? ? preirresolute functions (Definition 1.1.6) concepts given in [12] and we have interpreted hypothesis which given for their features. viii In the second section, we have given the basic concepts for ideal topological space required for studing which we have done in third section. In the third section, we defined two more continuity types that we called as strongly semi ß ? I ? irresolute (Definition 3.1.7) and semi ? ? I ? preirresolute functions (Definition 3.1.8) which consider some of the sets given in the first section as the basis and obtained their characteristics. We formed a diagram, giving required test examples by comparing those functions with the other function types.