Türkiye enerji kaynakları, enerji planlaması ve enerji stratejileri
Energy sources, energy planning and energy strategies of Turkey
  1. Tez No: 212563
  2. Yazar: VAHİDE ARI
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. AHMET MAHMUT KILIÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Enerji, Energy
  6. Anahtar Kelimeler: Enerji, Enerji Kaynakları, Enerji Profili, Ekonomik Gösterge, Enerji Politikaları
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Maden Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 184
Özet
Bu tez çalışmasında, enerji ve enerji kaynakları hakkında bilgiler verilmiş, dünya enerji görünümünden kısaca bahsedilmiş ve Türkiye enerji görünümü ayrıntılı olarak incelenmiştir. Dünya enerji üretim ve tüketimleri kısaca anlatılmış, Türkiye enerji kaynaklarının üretim ve tüketimleri, enerji politikaları, enerji projeksiyonları ve ekonomik göstergeleri ayrıntılı olarak incelenmiştir. En son olarak ise; Türkiye enerji profilleri ile ekonomik göstergeler arasındaki ilişkileri incelenip gelecekteki enerji durumu ve politikaları hakkında tahminler yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
According to this study cover; it was given information about energy and energy sources. To begin with, energy of world, which was about apperance, was taken about shortly. However, energy apperance of Turkey was examined detailed. Energy productions and consuptions of world were expained briefly. Today and future conditions of energy sources of Turkey, which were productions and consuptions of energy sources, energy policies, energy projections and economical indicators, were examined detailed. To sum up, connections of energy profils and economical indicators were examined. Estimates were done about energy state and policies about future. Key Worlds: Energy, Energy Sources, Energy Profil, Economical Indicator, Energy Policies