Hemen hemen f-cebirleri ve d-cebirleri arasındaki ilişkiler
Relations between f-algebras and d-algebras
- Tez No: 212626
- Danışmanlar: PROF. DR. OKTAY MUHTAROĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Latis uzayı, Latis cebiri, f-cebiri, Hemen hemen f-cebiri, dcebiri, Archimedean, Yarı asal, Nilpotent eleman, Lattice Space, Lattice algebra, f-algebra, almost f-algebra, d-algebra, Archimedean, Semiprime, Nilpotent element
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gaziosmanpaşa Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 39
Özet
Altı bölüm olarak düzenlenen bu çalısmanın ilk bölümünde çalısma boyunca kullanılacak olan temel tanım ve teoremler verilmistir. ?kinci bölümde hemen hemen fcebileri ve d-cebirlerinin temel özellikleri incelendi. Çalısmanın üçüncü bölümünde f ? cebir, hemen hemen f ? cebir ve d ? cebir sınıfları arasındaki bağıntılar ele alındı. Dördüncü bölümde hemen hemen f ? cebirlerinin nilpotent elemanları irdelendi. Besinci bölümde değismeli olmayan d-cebirlerinin durumları ele alındı. ve çalısmanın son bölümünde, tartısma ve sonuçlar verilmistir.
Özet (Çeviri)
In the first chapter of this study which arranged as six chapters, basic definitions and theorems which will be used throught the study have been given. In the second chapter, fundamental properties of almost f-algebras and d-algebras have been investigated. Third chapter, the relations between f-algebra, almost f-algebra, and d-algebra have been discussed. In the fourth chapter the nilpotent elements of almost f-algebras have been studied. In the fifth chapter, the non-commutative d-algebras have been investigated. Finally, in the sixth chapter, results and discussing have been given.