Kalça modellemesinde basınç dağılımının simülasyonu
The pressure distribution simulation of hip modelling
- Tez No: 214053
- Danışmanlar: PROF. DR. VAHDET UÇAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Total kalça protezi, analiz, Total hip replacement, analysis
- Yıl: 2008
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Sakarya Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Bölümü
- Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 60
Özet
Bu çalışmada insanlara uygulanan ?total kalça protezi? operasyonunda kullanılan kalça protezlerinin, günlük yaşamsal hareketlerin sonucu olarak oluşan darbeli yüklere karşı mukavemeti ve protezde oluşan gerilme ve zorlanmalar incelenmiştir.Çalışmada ilk olarak kalça protezlerinin yapısı ve uygulamaları hakkında bilgiler verildi. İkinci bölümde kalça protezini oluşturan implantlar CATIA V5 R17 programında modellenmiş ve simülasyonu 3D ortamda montaj haline getirilmiştir. ANSYS WORKBENCH 10.0 `da implantlara malzeme değerleri girilerek, yapısal analizler yapılmış ve sonuçlar değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, the endurance of the replacements that are used in the ?total hip replacement? operations, which is performed on human beings, against the pulsed burdens as a consequence of daily vital actions are examined alongside the strain and constrainments which occur in the replacement. For the initial part of the study, information regarding the structure and applications of the replacaments are given. For the following part, the implants forming the hip replacement are modelled by the use of CATIA V5 R17 programme and the simulation is transformed into a montage in 3D environment. Structural analysises are made by entering the values of the materials to in the implants via ANSYS WORKBENCH 10.0 programme and the outcomes are evaluated .