Yönetici tarzlarının astlar tarafından değerlendirilmesi ve bir araştırma
Evaluation of management styles by subordinates and a research
  1. Tez No: 214978
  2. Yazar: SELİM ÖZDEMİR
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. MUHTEŞEM BARAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Yönetim, Yönetim Tarzları, Astlar, Polis Memuru Adayları, Beklentiler, Management, Management Styles, Subordinates, Police Officer Candidates, Expectations
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yönetim ve Organizasyon Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 145
Özet
Günümüzde güvenlik ihtiyacının önemi artarak devam etmektedir. Bu ihtiyacın yerine getirilmesinde çalısanların beklentilerini göz ardı etmek mümkün degildir. Bu ihtiyaç ve beklentilerin karsılanmasında duruma en uygun yönetim tarzını bulmak önemlidir. Bu amaçla, yönetici tarzlarını astların nasıl degerlendirdikleri ve degisen kosullara göre Polis adaylarının, amirlerinden beklentileri çalısmamızın temelini olusturmaktadır. Bu amaçla, Polis adayı yetistiren egitim kurumlarından Malatya Polis Meslek Yüksek Okulu uygulama sahası seçilmistir. Bu çalısma ile yöneticilikten liderlige bir bakıs yakalanmaya çalısılmıstır. Emniyet Hizmetlerinde görev alacak astların, su andaki yöneticilerinin sahip oldukları yönetim tarzlarının belirlenerek beklentilerinin yanı sıra, bunların degisik faktörler karsısında nasıl bir dagılım gösterdigi degerlendirilmistir. Yöneticilerinin davranıslarının algılanmasında; yas, cinsiyet, medeni durum, egitim düzeyi, okudugu sınıfı, ikamet ettigi yerin cografi bölgesi, görevi, aylık geliri, askerlik durumu faktörlerinin etkileri arastırılmıstır.
Özet (Çeviri)
Today, security needs keeps its importance increasingly. Once the security needs is served, problems and requirements of the actors of the security agencies must be kept in mind. It is also important to implement right managing styles to solve problems and requirements. For that reason, the aim of this study is to get the ideas of the police officers what they expect form their supervisors in today?s world. This study was carried out in Malatya Police Academy as a police school in which police officers are educated. In this study, from managing to leading, it is aimed to have a situational positions. Police Officer Candidates are wanted to evaluate supervisors? today?s management. This evaluation is used for different factors as managing styles. When evaluated; age, sex, marital status, education level, class level, regions for accommodation, tasks, income, compulsory military positions are researched as effects of their behavior.