Kazıcı-yükleyicilerde kazma mesafesine bağlı olarak bom-stik grubunun tasarımı
Desing of backhoe-loaders boom-stick groups according to digging reach
- Tez No: 215882
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. ONUR GÜVEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Kazıcı-Yükleyici, Kazma Mesafesi, Tasarım, Sonlu Elemanlar Yöntemi, Backhoe-Loader, Digging Reach, Design, Finite Element Method
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Mersin Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 87
Özet
Kazıcı-yükleyici üreticileri modellerinde farklı kazma mesafesine sahip bom-stik gruplarını opsiyon olarak müşterilerine sunmaktadır. Bu tezde farklı kazma mesafesine sahip bom-stik gruplarında sonlu elemanlar analizi yöntemiyle mukavemet analizleri yapılmış, analizlerden çıkan veriler ışığında farklı kazma mesafesine sahip bom-stik gruplarının şekil parametreleri arasında bir bağıntı kurulmuştur. Bu bağıntı sayesinde farklı kazma mesafesine sahip bom-stik grupları Solidworks programında otomatik olarak tasarlanabilmektedir. Sonlu eleman analizleri Ansys Workbench programında yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
Backhoe loader manufacturers offer different boom-stick groups which are having different digging reach as an option, to their customers. In this thesis, strength analysis done at boom-stick groups having different digging reach, with finite element analysis method and a correlation between shape parameters of boom-stick groups having different digging reach is found. With the aid of this study correlation, boom-stick groups having different digging reach can be designed with Solidworks. Finite element analyses are conducted on Ansys Workbench.