Sapanca Gölünün su bütçesinin belirlenmesi
Water budget research of Sapanca Lake
- Tez No: 216223
- Danışmanlar: PROF. DR. RECEP İLERİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Çevre Mühendisliği, Environmental Engineering
- Anahtar Kelimeler: Sapanca Gölü, Su Bütçesi, Sapanca Lake, Water Budget
- Yıl: 2008
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Sakarya Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Çevre Mühendisliği Bölümü
- Bilim Dalı: Çevre Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 64
Özet
Bu çalışmada, Sapanca Gölü'nün su bütçesi analizleri araştırılmaktadır. Su bütçesi analizinde bütün verilerin belirlenmesi gerekmektedir. Bu verilerden bazılarının eksikliği sonucu olumsuz etkileyecektir. Özellikle yeraltı suyunun giren ve çıkan debiler genellikle belirsizdir. Bunun için kuyular açılmalıdır.Buharlaşma ve yağış verileri meteoroloji bilgileri aynen kullanılmıştır. Korelasyon yapılmamıştır. Sapanca gölüne ait seviye miktarları belli olmadığından sonuçlar eksiktir.
Özet (Çeviri)
This study includes water budget analyse research of Sapanca Lake. All datas have to be identified in Water budget analyse. Some missed datas affeckt on result negativety. Especially inflow and outflow of underground water are asually unknown. That is why it is necessary toopen wells.Data of Evaporation and rain were used aceording to meteorologistic datas. Correlation is not done.Result are missed because of unknown levels which Sapanca Lake has