Microcontroller based frequency synthesizer for FM receiver
  1. Tez No: 13231
  2. Yazar: MUHSİN KILIÇ
  3. Danışmanlar: PROF.DR. HASAN GÜRAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Faz kilitli döngü, faz-sıklık sezici, sıklık bireş£irici, mikrodenetleyici, önbölücü, Phase-locked loop, phase-frequency detector, frequency synthesizer, microcontroller, prescaler. Science
  7. Yıl: 1991
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 119
Özet
ÖZET FM ALICISI ÎÇÎN MÎKRODENETLEYÎCİ KONTROLLÜ SIKLIK BİREŞTÎRtCÎ KILIÇ, Muhsin Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Müh. Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Hasan Güran Ocak 1991, 119 sayfa Bu tez çalışmasında faz kilitli döngü ve sıklık bi resti rici teorisi kısaca tartışılmış ve bir mikrodenetleyici kontrollü sıklık bireştirici geliştirilmiştir. Sistemde kullanılan temel VLSI yongaları sıklık bireştirici NJ8821, önbölücü SP8704 ve mikrodenetleyici 8031 'dir. Sistemin denetimi mikrodenetleyicinin dilinde yazılan ve geliştirilen bir programla gerçekleştirilmiştir. Bu bireştirici FM alıcısı olarak kullanılabilir. Sıklık seçmesi klavye veya düğme ile yapılmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MICROCONTROLLER BASED FREQUENCY SYNTHESIZER FOR FM RECEIVER KILIÇ, Muhsin M. S in Electrical and Electronics Eng. Supervisor: Prof. Dr. Hasan Guran January 1991, 119 pages In this thesis work phase-locked loop and frequency synthesizer theory are briefly discussed and a microcontroller based frequency synthesizer is implemented. The main VLSI chips used in the implementation are frequency synthesizer NJ8821, prescaler SP8704, and microcontroller 8031. The control of the system is done by a program which is written and developed in assembly language of the microcontroller. This synthesizer can be used for FM receiver. Frequency selection is made by the keyboard or the knob.