Sınır integrali metodu ve uygulamaları
Boundary integral method and applications
- Tez No: 216248
- Danışmanlar: PROF. DR. ABDULLAH YILDIZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Temel Çözüm, Green Fonksiyonu, Sınır İntegrali Metodu, Fundamental solution, Green Function, Boundary Integral Method
- Yıl: 2008
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Sakarya Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Bölümü
- Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 116
Özet
Uygulamalı Matematik ve mühendislikte nümerik hesaplama ve benzetme artan bir önemle, önemli bir rol oynamaktadır. Hesaplama kolaylığı ve kalitesi, deneylerin yapılamaması veya pahalılığı karşısında vazgeçilmez olmaktadır. Nümerik işlemlerin etkinlik, doğruluk ve güvenilirlik açısından güven verici olmaları önemlidir.Bu nümerik hesaba sınır elemanları yöntemi bir örnektir. Jaswon ve Symm 1963 yılında potansiyel problemler için sınır elemanları metodunu (BİEM) Green özdeşliği kullanarak geliştirdi. 1976'da Lachat&Watson, 1977'de Butterfield ve Brebbia çeşitli uygulama alanlarında gelişmelere sebep oldular.Bu metotta en önemli iş verilen diferansiyel denklem için Temel Çözüm dediğimiz noktasal yük kaynağı altında serbest uzay çözümünü bulmaktır.Bu tezde biz bazı örneklerle bu Temel Çözümün nasıl bulunduğunu ve nasıl kullanıldığını verdik ve bazı bilgisayar uygulamalarını gösterdik.
Özet (Çeviri)
In the desing of engineering structures, numerical simulations play an in creasingly important role. This can be attributed to the rapid advances in computational power and software quality and the resulting decrease in the costs of computer simulations, as compared to the high costs and / or practical difficulties of experiments. Howewer, to supplement or even replace experiments, numerical simulations have to fulfil strong requirements on efficiency, accuracy, and reliability.Our simulation tool the Boundary Element Method. Jaswon and Symm have developed direct Boundary Integral Equation Methods (BIEM) for potential problems using Green?s third identity (1963). Lachat&Watson (1976) Butterfield (1977) and Brebbia (1977) have been developed the range of application was extended to other fields of mathematical physics.A common feature of all Boundary Element Methods is their use of fundamental solutions, which are free space solutions of the governing differential equations under the action of a point source.In these thesen we give some example of finding clasical equation of fundamental solutions and use in same examples.