A service oriented reflective wireless middleware
Servis odaklı aksettirici kablosuz arakatman
  1. Tez No: 216489
  2. Yazar: BORA YURDAY
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. HALUK GÜMÜŞKAYA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Ağsız Arakatman, Servis Odaklı Mimari, Servis Orkestrasyonu, Wireless Middleware, Service Oriented Architecture, Service Orchestration.
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Fatih Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 57
Özet
Kablolu ve kablosuz servis sağlayıcıların ürettiği program ve servisleri entegre edenmobil programlamadaki arakatmanın (middleware) rolü artan bir öneme sahiptir. Kablosuzara katmanın ihtiyaç ve fonksiyonları mobil servisler için ideal bir yaklaşım olan servis odaklımimariyle sağlanabilir. Değişen çevre ve ihtiyaçlar aksettirici (Reflective) arakatmantarafından optimize edilir. Bu çalışmada servis odaklı aksettirici kablosuz arakatman(SORWIM) sunulmaktadır. mobil ortamlardaki bilgiyi keşfetmek ve erişmek için etkin vegüvenilir servisler sağlar. Bu çalışmanın öncelikli amaçlarından biri servis odaklı yaklaşımdanyararlanarak mobil servislerin nasıl oluşturulacağının araştırılmasıdır.
Özet (Çeviri)
The role of middleware has become increasingly important in mobile computing,where the integration of different applications and services from different wired and wirelessbusinesses and service providers exist. The requirements and functionalities of the wirelessmiddleware can be achieved by Service Oriented Computing which can be an ideal paradigmfor mobile services. Reflective middleware responses are optimized to changing environmentsand requirements. In this thesis a Service Oriented Reflective Wireless Middleware(SORWIM) is proposed. It provides a set of services for efficient and reliable informationdiscovery and dissemination in ad hoc mobile environments. One of the primary goals of thisresearch is to investigate how the construction of mobile services can benefit from theService-Oriented paradigm.