An Information system design for management of construction sites
Şantiye yönetimi için bir bilişim sistemi tasarımı
- Tez No: 21686
 - Danışmanlar: DOÇ. DR. AHMET ACAR
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: İşletme, Business Administration
 - Anahtar Kelimeler: Yönetim Bilişim Sistemleri, STRADIS, Veri Akış Diyagramı, Şantiye Yönetimi, Management Information Systems, STRADIS, Data Flow Diagram, Construction Site Management
 - Yıl: 1992
 - Dil: İngilizce
 - Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
 - Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
 - Sayfa Sayısı: 116
Özet
oz ŞANTİYE YÖNETİMİ İÇİN BİR BİLİŞİM SİSTEMİ TASARIMI ERGİN, Gülin Yüksek Lisans Tezi, İşletme Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Ahmet ACAR Temmuz, 1992, 104 sayfa. Bu çalışmada, inşaat şirketlerinin şantiye yönetiminde kullanması için bir Yönetim Bilişim Sistemi (YBS) tasarlanmıştır. Sistem geliştirmenin analiz safhası altyapı inşaatı konusunda çalışan bir örnek firma üzerinde gerçekleştirilmiştir. McLeod'in amaç bağımlı yaklaşımı kullanılarak örnek şirketin amaçlan, sorumlulukları, kararları ve bilgi ihtiyaçları belirlenmiştir. Gane ve Sarson'un STRADIS yöntemi kullanılarak genel bir şantiye için bir sistem tasarlanmıştır. Tasarlanan sistemin, büyük ölçekli ve karmaşık bir şantiye ortamında, farklılaşmış faaliyetlerin ve uzmanlaşmış birimlerin getirdiği bilgi akışını desteklemesi amaçlanmıştır. Ancak sistem küçük ve orta büyüklükteki şantiyelere de kolaylıkla uyarlanabilir. Tasarım organizasyon şemaları iş tarifleri, veri akış şemaları, veri akış analizleri ve veri dosya tanımlarından oluşmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AN INFORMATION SYSTEM DESIGN FOR MANAGEMENT OF CONSTRUCTION SITES ERGİN, Gülin M.S. in Management Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Ahmet ACAR July, 1992, 104 pages. In this study, a Management Information System is designed for construction companies to be used for the management of construction sites. The analysis phase of system development is conducted on a case company which operates in the infrastructure construction area. An objective- orientated approach, in McLeod's terminology, is utilized to determine the objectives, responsibilities, decisions and information needs of the case company. Gane and Sarson's Structured Analysis and Design of Information Systems (STRADIS) methodology is applied in order to design the system to be used for a generic construction site. The designed system assumes a large and complex construction site, and accommodates the information needs of differentiated activities and specialized functional units. Nevertheless, it may easily be modified to fit the needs of a medium or small sized construction site. The design includes organization chart, job descriptions, data flow diagrams (DFD's), data flow analysis and data store definitions.