Yenilenen ilköğretim VIII. müfredatındaki (2007) ?Hz. Muhammed'in hayatından örnek davranışlar, din ve güzel ahlak, İslam dininin bazı evrensel öğütleri? ünitelerinin işlenişine yönelik bir deneme
An essay towards treatment of units 'exemplary behaviours from the life of prophet Mohammad, religion and social ethics, some universal advises of religion İslam' in the curriculum (2007) of grade VIII of renewed elementary education
  1. Tez No: 219137
  2. Yazar: YASİN YAKAR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ADİL YAVUZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Yapılandırmacı Öğrenme, Din Eğitimi, Din Kültürü, Ahlak, constructivist learning, education of religion, culture of religion, morality
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Eğitim Bilimleri Bölümü
  12. Bilim Dalı: Eğitim Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 255
Özet
İçinde bulunduğumuz bilgi çağının teknolojik gelişimleriyle birlikte insanın da değişim ve gelişim göstermesi, insanı hedef alan eğitimin de bu yeniliğe ayak uydurması gerektiği gerçeğine işaret etmektedir. Bu gerçek etrafında yürütülen bütün eğitsel çalışmalar, bir adım daha ileri ve daha yeni bir yapıyı hedeflemekte, bunun için de ilgi çekici metotlar denenmektedir.Bu nedenle okullarımızda yürütülen eğitim ? öğretim faaliyetlerinin de bu değişime ayak uydurabilmesi gerekmektedir. Yani kalıplaşmış yapılardan uzak, modern yöntem ve tekniklerle yenilenmiş ve geliştirilmiş, ilgi ve beklentileri diri tutacak bir sistem benimsenmelidir.Bu çalışma, Yenilenen İlköğretim VIII. Sınıf Müfredatındaki (2007) ?Hz. Muhammed'in Hayatından Örnek Davranışlar, Din ve Güzel Ahlak, İslam Dininin Bazı Evrensel Öğütleri? ünitelerinin yapılandırmacı öğrenme yaklaşımına uygun materyaller ve etkinliklerle işlenmesi üzerine bir deneme niteliği taşımaktadır.Çalışma üç bölümden oluşmaktadır. Her bir başlık altında zengin materyaller kullanılarak çeşitli etkinliklere yer verilmiştir. Kavram öğretimini sağlamak amacıyla da çeşitli kavram haritaları geliştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
Change and progression of humanity along with the technological developments of the information age in which we live today emphasizes that education focusing on human being should keep pace with innovations of the recent years. The whole educational actions which are performed in the environs of the contemporary situation take aim at more advanced and recent structures; for this reason, interesting methods are experimented.Hence, education and instruction activities which are put into practice in our schools have to be in accordance with the changes. In other words, a system which is adopted in the schools must be far from stereotyped structures, be renewed and improved with the assistance of modern methods and techniques, and hold interests and expectations vigilant.This study has an experimentation feature about implementation of chapters (wise behaviors from life of Prophet Mohammed, religion and virtue, some universal advice of the Islamic religion) in renewed syllabus (2007) of senior class of primary school with appropriate materials and activities for approach of constructivist learning.The study consists of three sections. Various activities are placed under the each title by using well-qualified materials. Several notion maps are formed in order to provide instruction of notion.