Turke's accession process: The political transformation in case of accession process to EU comparison between Greece and Turkey
Türkiye'nin müzakere süreci: AB'ye katılım sürecinde politik dönüşüm Yunanistan Türkiye karşılaştırması
  1. Tez No: 220123
  2. Yazar: AHMET İLKAY CEYHAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ÖZGÜR ÜNAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, Political Science
  6. Anahtar Kelimeler: Europenizasyon, Europeanizasyon ve Yönetimsel Uyum, Yunanistan azınlıkları, Yunanistan azınlık politikası, Türkiye-AB ilişkileri, Türkiye'nin azınlık algılayışı, Europeanization, Europeanization and Administrative Convergence, Greece?s minorities, Greece?s minority policies, Turkey-EU relations, Turkey?s minority perception
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Avrupa Birliği İlişkileri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 142
Özet
Günümüzde, Avrupa Birliği, ekonomik yapısı içerisine siyasal bir yapı ve İnsan Hakları, hukukun üstünlüğü, ifade özgürlüğü gibi değerleri de ekleyerek, birleşme sürecine önem vermeye başlamış, bu süreç içerisinde uluslar üstü bir organizasyon olma yolunda önemli adımlar atmıştır. Türkiye'nin politik geçmişi içerisinde, AB'ye katılım süreci önemli bir yer kaplamaktadır. Türkiye, son on yılını, birleşme süreci içerisine girmiş olan AB'ye tam üye olabilme çabası içerisinde geçirmiştir. Türkiye, bu süreç içerisinde, ?demokratikleşme? kavramına önem vermiş ve tam üyelik yolunda önemli adımlar atmıştır. Bu tezin amacı, azınlık ve kültürel haklar konuları çerçevesinde, AB'ye üye olmaya çalışan Türkiye ve AB üyesi Yunanistan örnekleri arasında karşılaştırmalar yaparak, ?Avrupalılaşma? sürecini ve devletlerin AB içine adaptasyonunu açıklamaktır.
Özet (Çeviri)
In contemporary times, the European Union gives the advance to its integration process by the including the political structure alongside of its economical structure and it become most important supranational organization with the principle that it adopted as the human rights, rule of law, freedom of speech, freedom of expression, etc. Turkey?s wish to participate in this advanced integration process of EU by full membership is the most important political issue in last decade in the Turkish Political structure. Turkey gives advance to its ?democratization? process toward the full membership of EU. This thesis aims to explain the process of ?Europeanization? by using the minority issue and cultural rights concept and analyze how the states integrate themselves to the ?Europeanization? process by a comparison of Greece and Turkey and an evaluation of Turkey?s full membership condition in this context.