Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'da öngörülen idari para yaptırımları
The prescribed administrative sanctions on the protection of competition law
  1. Tez No: 220260
  2. Yazar: EMİN KOÇ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. OĞUZ SANCAKDAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Rekabet, Rekabet Hukuku, İdari yaptırım, Türk Rekabet Kurumu, İdari Usul, Competion, Competion Law, Administrative Sanctions, Turkish Competion Authority, Administrative Procedure
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İdare Hukuku Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 239
Özet
Çalışmamızın konusu Rekabetin Korunması Hakkında Kanunda Öngörülen İdari para yaptırımlarıdır. Rekabet alanı sosyal hayatın hassas alanlarından birisidir ve bu özelliği nedeniyle idari yaptırımlar ile korunmaktadır.Çalışmamızın ilk bölümünde rekabet düzeni ve idari yaptırım kavramı teorik çerçevede incelenmeye çalışılmıştır. Çünkü Rekabet alanında öngörülen idari yaptırımlar idari işlem niteliğindedirler ve söz konusu idari yaptırımlar idari işlemin bütün unsurlarını taşırlar.Çalışmanın ikinci bölümünde Rekabet kanunda öngörülen idari yaptırımları uygulamakla yetkili idari birim ?Rekabet Kurumu? ve bu kanunda idari para yaptırımı öngörülen idari ihlaller incelenmiştir.Çalışmanın son bölümünde idari para yaptırımlarının konusu, Rekabet Kurumunun bu yaptırımları uygularken izlediği usul ve son olarak bu yaptırımlar ile ulaşılmak istenen amaç incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
The subject of our study is the prescribed administrative sanctions in act of the law on protection of competition. Competition area is a primarily part of social life. Because of this it is protected by administrative sanctions.In the first part of our study, the competition regulation has been tried to analyze. As also in this part the concept of administrative sanction has been tried to analyze within the theoretical framework. Because the administrative sanctions are charactered as administrative act and the prescribed administrative sanctions in competition area cover all the components of administrative act.In the second chapter of our study, the competition authority that has been authorized to apply the administrative fine and the administrative breaches that requires an administrative fine has been analyzed.At the last chapter of our study, the components as subject, procedure carried by Competion Authority and purpose of an administrative fine has been analyzed.