Saydam kutu test yönteminin nesne tabanlı bir sisteme uygulanışı
Applying glass box testing method on an object oriented system
- Tez No: 221936
- Danışmanlar: PROF. DR. KEMAL KÖYMEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Yazılım testi, yapısal test, saydam kutu testi, beyaz kutu testi, nesneye dayalı test, Software testing, structural testing, glass box testing, white box testing, object oriented testing
- Yıl: 2008
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Maltepe Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
- Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 138
Özet
Genel bir tanımla, yazılımın test edilmesi, yazılım sistemlerinde hataların açığa çıkarılması sürecidir. Test etmek, hataları izleme ve düzeltme çabalarını içermez.Yazılımın başarısız olmasına yol açabilecek pek çok değişik neden olabilir. Yazılımın tüm farklı başarısız olma biçimlerini saptamak genellikle olanak dışıdır. Çünkü test etmek, zaman ve paraya mal olur. Diğer taraftan test etmenin kapsamının (programın test edilen kısmının) maksimum olması önemlidir. Bu durum, özellikle hataların affedilemeyeceği kritik sistemler için doğrudur.Test etmek için iki anahtar türde test yöntemi vardır: Fonksiyonel Test ve Yapısal Test. Bunlar sıklıkla Kara Kutu Testi ve Saydam Kutu Testi olarak anılırlar. Bu tezin amacı, saydam kutu test sürecini nesneye yönelik bir sistem üzerinde uygulamanın aşamalarını göstermektir. Bu çalışmada öncelikle test etme türleri ve teknikleri açıklanmış, program kodunu kullanan saydam kutu tekniği ayrıntılı olarak ele alınmıştır. Daha sonra nesneye yönelik test yöntemleri incelenmiş ve test programları yazılarak uygulama çalışması gerçekleştirilmiştir.Bu tez 2008 yılında tamamlanmıştır ve 138 sayfadan oluşmaktadır.
Özet (Çeviri)
In general, software testing is the process of uncovering evidence of defects in software systems. Testing does not include the debugging or repair of bugs.Software can fail in many different ways. Detecting all of the different failure modes for software is generally infeasible. Because, testing costs time and money. On the other hand, it is important to maximize test coverage (the proportion of the program we have tested). This is especially true for critical systems where failures cannot be tolerated.There are two key types of testing: Functional Testing and Structural Testing. These are often referred to as black-box and glass-box testing. The aim of this thesis is demonstrating the stages of glass box testing on an object oriented system. In this study, initially testing types and techniques are explained, and then glass box testing that uses program code is researched in detail. After this, object oriented testing approach is investigated and test cases are written to apply this knowledge.This thesis has been completed in 2008 and it has 138 pages.