Itu-cscrs ground receiving station automation & renovation
İtü-uhuzam uydu yer istasyonu otomasyon ve renovasyonu
  1. Tez No: 222123
  2. Yazar: GÖKER BURAK ÇETİN
  3. Danışmanlar: PROF.DR. FİLİZ SUNAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Jeodezi ve Fotogrametri, Geodesy and Photogrammetry
  6. Anahtar Kelimeler: Uydu Yer İstasyonu, Otomasyon, Uzaktan Algılama, Ground Receiving Station, Automation, Remote Sensing
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Geomatik Mühendisliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 42
Özet
Bu çalışmada, İTÜ bünyesinde bulunan Uzaktan Algılama Merkezine ait yer istasyonunun gündelik operasyonlarında karşılaşılan sorunlara değinilmiş ve bu sorunların çözümlenebilmesi için uygulanan yada uygulanacak olan çözüm yöntemlerinden bahsedilmiştir. Sistem, donanım ve yazılım açısından derinlemesine incelenerek olası çözümlerin geliştirilmesine çalışılmış, sistem otomasyonunun optimal derecede uygulanabilmesi için gerekli görülen yazılımların üretilmesi sırasında ortaya çıkan birikim yine bu çalışmada aktarılmıştır. Çalışma, uydu yer istasyonuna ilişkin geliştirilmeye çalışılan donanım ve yazılım politikalarının bir sonucu olup, istasyona ilişkin teknik problemlerin kurumsal anlamda ele alınması konusunda atılan bir adımdır. Geliştirilen yazılımların gelecekte oluşturulmak istenen tam otomasyon sistemine bir altlık olması hedeflenmiş bu bağlamda tüm yazılım bileşenleri ele alınmış ve tasarlanmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, applied or possible solutions for daily encountered technical problems came across in ITU-CSCRS Ground Station was investigated. The system hardware and software was thoroughly investigated and possible solutions were proposed. For an optimal operation of ground station automation, all the information and know-how obtained during the development process were also given. This study is a part of an result of ongoing process related to designation of the institutional policy for station hardware and software system and therefore this should be seen as a step through an institutional approach for handling the technical problems of the ground station. From the very beginning, the softwares developed are engineered as a robust foundation for the full automated ground station operations.