Construction project management with an emphasis on project control: A case study
Proje kontrolü ağırlıklı inşaat proje yönetimi: Bir vaka analizi
- Tez No: 222560
- Danışmanlar: PROF.DR. ZEYNEP SÖZEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Mimarlık, Architecture
- Anahtar Kelimeler: Vaka analizi, Alman firması, Proje kontrolü, Case study, German company, Project control
- Yıl: 2007
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Bina Yapım Yönetimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 73
Özet
Proje kontrolünün tüm proje yönetimi tekniklerini birlestiren en önemli aktivite olmasından ve özellikle risk yönetimi, maliyet, kaynak, termin ve kalite kontrolü konularına çok önem verilmesinden ötürü bu tezde proje kontrolü agırlıklı bir Alman firmasının insaat proje yönetimi yaklasımı incelenmistir. Sözkonusu firma içerisinde proje kontrolü, projenin karlılık ve müsteri memnuniyeti açısından basarısının belirlenerek projelerin idare edildigi önemli bir araç olarak ele alınmaktadır. ncelenen sirketin oldukça iyi kurulmus bir proje kontrolü sistemi olmasına ragmen insaat maliyetlerindeki abartılı öngörüler, terminlerde gecikmeler, proje/ müsteri/ yüklenici iliskilerini iyi seviyede muhafaza etmede sorunlar, toplantı yönetimi ve dökümantasyonu eksiklikleri ve mesai yönetiminde bazı sorunların yasandıgı ortaya çıkmıstır. Agırlıklı olarak geleneksel bir proje yönetimi yaklasımı izleyen firma çagdas yaklasımları uygulamaya baslayarak bu sorunları asabilecektir.
Özet (Çeviri)
In this study construction project management approach of a German company with emphasis on project controlling is analysed since project control is the pivotal activity that ties all project management techniques together and is exercised in this company by showing great emphasis especially on risk management, cost controlling, resource controlling, schedule controlling, and quality controlling. Project controlling is seen in the company as a significant tool for handling projects successfully where the success of the project is measured in terms of profits and customer satisfaction. Despite the fact that the selected company has a well established project controlling system some problems occur like overestimating the construction costs, running behind schedule, failing in maintaining good project and client / contractor relations, in documenting meetings properly, failing in controlling meetings and using overtime. As a company using generally a traditional project management approach it can overcome these problems by integrating contemporary approches.