Correlation between COD fractionation and particle size distribution for domestic sewage
Evsel atıksularda KOİ fraksiyonasyonu ve partikül boyut dağılımı arasındaki korelasyonun incelenmesi
  1. Tez No: 222666
  2. Yazar: KEREM NOYAN
  3. Danışmanlar: PROF.DR. DERİN ORHON
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Çevre Mühendisliği, Environmental Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Evsel Atıksu, KOİ Fraksiyonları, Partikül Boyut Dagılımı, Respirometre, Biyolojik Arıtma, Domestic Sewage, COD Fractions, Particule Size Distribution, Respirometry, Biological Treatment
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Çevre Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 73
Özet
Bu çalısmada Ataköy evsel atıksu arıtma tesisinden 18.01.2006 ve 23.03.2006 tarihlerinde giris ve çıkıs akımlarından alınan örneklerde karakterizasyon çalısmaları uygulanmıstır. Karakterizasyon çalısmaları haricinde KOI fraksiyonları derinlemesine incelenmistir. Ardısık filtrasyon/ultrafiltrasyon fiziksel ayrım aracı olarak kullanılmıstır. Ayrıca partikül boyut dagılımı ve KOI fraksiyonasyonu arasındaki korelasyon biyolojik arıtılabilirligin bir göstergesi olarak incelenmistir. Elde edilen partikül boyut dagılımı temelli KOI fraksiyonasyon profilleri evsel atıksuyun karakterinin ortaya çıkmasına yardımcı olmaktadır. PBD temelli-KOI fraksiyonasyon profillerinden çıkarılan tanıma göre 2 nm'nin altındaki boyuta sahip olan çözünmüs kısımda giris akımında olan çözünmüs inert KOI ve çözünmüs kolay ayrısan organik madde oldugu gözlenmistir, bu sonuçlar, respirometrik analizler ve Orhon ve dig., (1999) tarafından gelistirilmis inert KOI deneyleriyle de desteklenmistir.
Özet (Çeviri)
In this study characterization studies performed on the domestic sewage for two sets from the influent and the effluent flow of the Atakoy WWTP on 18.01.2006 and 23.03.2006. Apart from these characterization studies, COD fractions have been profoundly observed. Sequential filtration/ultrafiltration has been used as a physical segregation tool. It also explores the correlation between particle size distribution (PSD) and COD fractionation, as an index for biological treatability. Profiles obtained through PSD based-COD fractionation serve as the fingerprints for domestic wastewater. PSDbased COD fractionation profiles identify the soluble range below 2 nm as the size interval housing both the soluble inert COD initially present in the wastewater and soluble easily biodegradable organic matter as also supported by the metabolic fractionation attained through the resiprometric analyses and the inert COD determination with the method proposed by Orhon et al., (1999).