Entegre yonetim sistemi model önerisi ve gemi işletmecisi firmalara uygulanması
Integrated management system model proposal and application to ship management companies
  1. Tez No: 222879
  2. Yazar: NİYAZİ MENDERES İNALMAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. İSMAİL DEHA ER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Denizcilik, Marine
  6. Anahtar Kelimeler: Entegre Yönetim Sistemi, ISM, ISO 14001:2004, ISO 9001:2000, Gemi İsletmecigi, Integrated Management System, ISM, ISO 14001:2004, ISO 9001:2000, Ship Management
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 114
Özet
Bu çalısmada, ISO 9001:2000, ISM ve ISO 14001:2004 versiyonunun birlestigi noktalargemi isletmecisi firmalar açısından incelenerek birlestirilmis tek bir yönetim sistemimodel önerisi olusturulmustur. Herbir yönetim sisteminin gerekleri kısaca tanıtılmıskalite ve çevre yönetim sistemlerinin gerekleri denizcilik sektöründe hizmet verensirketler için irdelnmistir. Ulusal ve Uluslararası denizcilik kurallarının kalite ve çevreyönetim sistemleri ile birlestigi noktalar tespit edilerek ISM kuralı gerekleri ile birliktedegerlendirilerek çevreye etkisi asgari düzeyde olan, kaliteli hizmet verme bilincinde,güvenli yönetim standartlarına sahip sirketler yaratmak için karmasık olmayan bir yapıüretilmistir. Önerilen yönetim sisteminde sektörün belli baslı ihtiyaçları dikkatealınmıstır. Aynı zamanda hızlı degisen denizcilik camiası piyasa kosullarındadegisimlere çabuk tepki verebilecek, rekabetçi bir yapıya sahip olmak için birlestirilmisyönetim sisteminin uygulanmasındaki faydaların fazlalıgı çalısmanın sonunda tespitedilmistir.
Özet (Çeviri)
In that thesis, fundamentally same points of ISO 9001:2000, ISO 14001:2004 andInternational Safety Management System are studied from the standpoint ofshipmanagement companies and then an integrated management system modelappraisal and application path is prepaired. Each management system necessities areexplained beriefly than quality and environmental management system standarts areinterpreted for companies who work in maritime sector. Same issues are definedbetween National and International maritime rules and regulations and quality andenvironmental management system necessities and all information are evaluated tocreate a company who has minimum environment affect, having quality conscious andsafety management standards are not in a complex management structure. Whilestudying on this project all sector needs were evaluated and paid attention to them. Atend of this study, application of an integrated management system for shipmanagementcompanies shows us that the owner and other parties in the maritime market have lotsof benefits such as easy adoption of quick market changes, being a competitive structure.